Ultima oră

Prefectul a prelungit cu doua ore programul la Pasapoarte

Mihaela Beșleagă
24 aug 2010 578 vizualizări
De azi, programul la Pasapoarte se prelungeste pina la ora 20.30 u programarile pentru eliberarea unui pasaport se intind pina pe 6 septembrie u in loc sa raspunda la intrebarile adresate in editia de ieri, prefectul judetului a preferat sa ne trimita un drept la replica

Calvarul de la Serviciul Public de Eliberare a Pasapoartelor, despre care am relatat pe larg in editia de ieri, nu a ramas, in cele din urma, fara ecou la conducerea Institutiei Prefectului, care are in subordine activitatea acestei institutii. Desi am adresat punctual citeva intrebari prefectului Ion Oprea, acestea au ramas fara raspuns. In schimb prefectul a transmis ieri un "drept la replica". Prin intermediul Biroului de Presa, Ion Oprea mentioneaza ca tocmai pentru a veni in sprijinul numarului mare de cetateni care solicita eliberarea pasapoartelor simple sau electronice, o prima masura luata la inceputul lunii august a fost prelungirea programului de lucru la Serviciul de Pasapoarte pina la orele 18.30. De asemenea, acesta a dispus ca incepind de astazi, activitatea cu publicul sa se prelungeasca pina la ora 20.30 si sa se desfasoare in doua schimburi, pentru o mai mare operativitate. Aceasta cu toate ca mai sint doar citeva zile pina la finalul lunii august, cind valul "stranierilor" va parasi judetul. Programarile pentru eliberarea pasapoartelor au ajuns la aceasta data pina pe 6 septembrie. "Pentru a onora toate solicitarile se lucreaza la capacitate maxima, cu doua statii la care se preiau imagini si documente, chiar uneori se sta si dupa program pina la solutionarea ultimei cereri din ziua respectiva. De asemenea, s-a instituit un registru, aflat la punctul de control acces al serviciului, in care, in timpul programului de lucru, pe baza actului de identitate si a semnaturii solicitantilor, se fac programari, la aceasta ora, ajungindu-se la ziua de 6 septembrie. Mentionam faptul ca solicitantii primesc bonuri de ordine prin intermediul carora se stabileste ordinea preluarii dosarelor", a transmis prefectul. Salariatii Serviciului Pasapoarte au preluat chiar si 128 de cereri intr-o singura zi, chiar daca se pot prelucra zilnic, in mod normal, doar 100 de documente, dupa cum mai sustin cei de la Prefectura. Reprezentantul Guvernului in teritoriu ii asigura in final pe vrincenii care vor pasapoarte ca din partea salariatilor institutiei exista toata disponibilitatea pentru rezolvarea cit mai rapida a tuturor cererilor. In final, prefectul a evitat sa spuna daca cei umiliti la usa institutiei merita sau nu scuze din partea autoritatilor judetene, asa cum il intrebam in editia de luni. (Mihaela BESLEAGA)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.