Ultima oră

Piata Unirii, o doamna care si-ar termina de pus fardul abia peste un an

Iulia Crețu
24 aug 2010 978 vizualizări
Viceprimarul Focsanilor, Vasile Dobre, nu se arata foarte increzator ca reabilitarea Pietei Unirii se va termina foarte curind.

Dobre avanseaza un termen de un an de zile pentru finalizarea lucrarilor si spune ca finantarea nu se va pierde, asa cum s-a spus. Proiectul european de recalificare urbana este in valoare de 7,15 milioane de euro, mai mult de jumatate din suma provenind de la Uniunea Europeana. Lucrarile au demarat in 2008 si initial se dorea incadrarea in termenul de executie de 18 luni, dar cum la noi la romani nici un termen nu se respecta, Piata Unirii este in continuare ca o doamna care nu si-a pus tot fardul pe obraz. Lucrarile sint nefinalizate nu doar la Piata, dar nici in Gradina Publica si nici la Cinematograful "Balada", sediul Ansamblului folcloric "Tara Vrancei". "La Piata Unirii se lucreaza. Mai lent, dar se lucreaza. Nu cred ca sint riscuri sa nu se duca la bun sfirsit aceasta lucrare. Insa muncitorii nu au cum sa respecte termenul de 1 septembrie, de asta au si cerut prelungiri. Daca intr-un an de zile se vor finaliza lucrarile cred ca este foarte bine. Oricum, va fi o zona foarte frumoasa, relicvele deja au fost scose la iveala, iar Ateneul arata foarte frumos", ne-a declarat Vasile Dobre, viceprimarul municipiului. Lucrarile la Piata Unirii Focsani sint realizate de asocierea dintre firmele Unicom si Dedal Bahamat Galati. In cazul in care depasirea termenelor de executie nu este acceptata de finantator, respectiv de UE si Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, costurile care depasesc proiectul ar putea fi suportate din bugetul local. Din suma initiala, contributia Consiliului Local Focsani este de 15,2%. (I. CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.