Ultima oră

POLITICA:Politic Show: 200.000 de lei pentru fiecare deputat PDL care nu se lasa racolat; Basescu a uitat sa-si ridice imunitatea

Ziarul de Vrancea
23 aug 2010 380 vizualizări
Prigoana vrea reducerea contributiei statului la salarizarea personalului clerical; Cristian Preda recomanda condamnarea Pactului Ribbentrop-Molotov

200.000 de lei pentru fiecare deputat PDL care nu se lasa racolat


Victor Ponta viseaza sa dea jos Guvernul chiar cu votul parlamentarilor puterii, carora le promite candidaturi in colegii eligibile. Emil Boc supraliciteaza: 200.000 de lei pentru fiecare deputat PDL. Dupa ce a hotarat ca daramarea Guvernului Boc este "obiectiv national" pentru care merita sa faca si "compromisuri", Victor Ponta a dat liber la racolari de parlamentari pedelisti. Oferta lui: carnet de membru PSD si un colegiu eligibil la urmatoarele alegeri nationale. In contrapondere, Emil Boc incearca sa-si salveze Cabinetul, promitandu-le deputatilor PDL cate 200.000 de lei de la buget pentru investitiile din colegii. "Licitatia" de parlamentari se anunta insa destul de apriga. Integral in Romania Libera.


Prigoana vrea reducerea contributiei statului la salarizarea personalului clerical


Deputatul Silviu Prigoana a initiat un proiect de lege privind reducerea contributiei statului la salarizarea personalului clerical, considerand ca in conditile in care fondurile pentru sanatate si educatie sunt drastic reduse, statul trebuie sa-si revizuiasca, temporar, prioritatile, scrie NewsIn. "Am initiat acest proiect din perspectiva deputatului trimis in Parlamentul Romaniei de catre contribuabili pentru a gasi solutii, astfel incat resursele materiale ale statului, bani adunati din taxe si impozite, sa fie utilizate cat mai eficient", precizeaza Silviu Prigoana prin intermediul unui comunicat de presa. Integral pe Romania Libera.


Cristian Preda recomanda condamnarea Pactului Ribbentrop-Molotov


Europarlamentarul PDL Cristian Preda aminteste, intr-o postare pe blogul personal, de cei 71 de ani care s-au asezat peste ziua semnarii Pactului Ribbentrop-Molotov, sustinand ca este timpul ca Romania sa condamne oficial actul pentru a tempera "gesturile nervoase ale Rusiei". Controversa iscata intre Bucuresti si Moscova dupa "deconspirarea" diplomatului roman Gabriel Grecu a intrat intr-o noua faza: cea a memoriilor concurente despre trecutul recent. Integral pe EvZ.ro.


Basescu a uitat sa-si ridice imunitatea


Renuntarea la imunitate pentru parlamentari, ministri si presedinte a fost unul dintre punctele forte ale campaniei electorale de anul trecut a lui Traian Basescu. Odata instalat la Palatul Cotroceni, el a uitat insa cu totul de "reforma clasei politice" cu care se batea in piept, nu de alta, dar primul vizat de modificari ar fi chiar el. Revizuirea Constitutiei, Parlament unicameral, renuntarea la imunitate pentru demnitari, reducerea numarului de parlamentari la maximum 300. Acestea au fost cele mai tari promisiuni puncte ale "reformei clasei politice" cu care Traian Basescu a castigat alegerile de anul trecut. Disperat ca va pierde alegerile, el a mers pana la a promite ca va face tot posibilul pentru ca insusi presedintele sa nu mai beneficieze de imunitate, desi stia prea bine ca acest lucru nu este posibil decat prin modificarea Constitutiei care e la mana Parlamentului. Integral in Puterea.


In editorialul "Oprescu ar putea invata de la Raed Arafat", Mircea Marian scrie:



"Daca in Romania este o lipsa atat de mare de cadre medicale - nu doar medici, ci si asistente si infirmiere - de ce nu deschidem piata muncii pentru cei din afara Uniunii Europene? In primul rand am putea primi cetateni din Republica Moldova, dar si medici din tarile arabe, care au studiat in Romania. In 2008, fostul ministru al sanatatii, Eugen Nicolaescu, spunea ca ar trebui importati medici specialisti care sa suplineasca deficitul din domenii precum anestezie-terapie si psihiatrie. Nicolaescu, care acum, fiind in opozitie, si-a schimbat discursul cu 180 de grade, arata ca este normal ca medicii sa plece acolo unde sunt mai bine platiti. "Este o migratie in lant", spunea el, amintind ca doctorii din Anglia si Franta sunt atrasi in Statele Unite. " Integral pe EVZ.ro.


In editorialul "Singura sansa a Romaniei este un guvern apolitic", Lucian Davidescu scrie:


"Argumentam intr-un comentariu recent de ce un guvern competent este practic imposibil cand ministrii trebuie sa bifeze o agenda de partid si de ce majoritatea argumentelor antitehnocrati sunt, de fapt, pretexte si mituri spuse pe nerasuflate de cei care nu vor sa lase puterea din mana. Merita mai multa atentie concluzia fundamentala a acestor mituri: "Un guvern de tehnocrati nu va fi lasat sa faca nimic". Concluzia pare corecta, dar e de doua ori inselatoare. Ea presupune ca guvernul politic reuseste sa faca ceva sau ca macar isi propune. Fals, fals. In Romania, guvernarea de prim rang lipseste aproape cu totul, si asta nu de ieri, de azi, ci de ani buni. Executivul are puteri nesperate care, culmea, il impiedica sa-si faca treaba, adica sa execute. Ce conteaza daca Romania va fi republica prezidentiala sau parlamentara? Pana una-alta, este de facto o republica guvernamentala. Puterea executiva are dreptul de a emite ordonante cu putere de lege, aplicabile imediat." Integral in Romania Libera.



de Stefan Popovici HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.