Ultima oră

Taxa pe cezariana sperie gravidele

Raluca Manolache
23 aug 2010 1253 vizualizări
Nici o gravida care a trecut pragul Spitalului Judetean de Urgenta Sf. Pantelimon Focsani nu a solicitat sa achite taxa de 600 de lei pentru a face cezariana la cerere

Femeile insarcinate care au dorit sa faca cezariana, chiar daca acest tip de nastere nu se impunea din punct de vedere medical, s-au razgindit in momentul in care au aflat ca trebuie sa plateasca tariful de 600 de lei. Asa se face ca in ultima luna si jumatate la Spitalul din Focsani s-au facut 74 de cezariene, toate cu indicatii medicale. "De la introducerea taxei nici o gravida nu a solicitat sa faca cezariana", a precizat Alina Pelin, purtatorul de cuvint al Spitalului Judetean. Membrii Comitetului Director al Spitalului Judetean au decis sa taxeze aceasta interventie pentru a atrage la bugetul unitatii mai multi bani pe timp de criza si pentru a promova mai mult nasterea naturala, pentru ca sint unele gravide care nu vor sa nasca natural de frica durerilor. In prezent, in Vrancea, doar la spitalele Focsani si Adjud poate fi efectuata aceasta interventie medicala deoarece celelalte maternitati nu au dotarea necesara si nici specialisti. (R. MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 3

Adaugă comentariu
, acum 739396 zile, 18 ore, 27 minute, 17 secunde
Au crescut toate taxele si salariile au scazut, de unde sa mai scoata lumea bani?, chiar nu va mai ginditi ca am ajuns un popor infometat, mai rau ca pina in anii 89.
, acum 739396 zile, 18 ore, 27 minute, 17 secunde
Daca se pune taxa si pe o cezariana am ajuns rau de tot.........................unde sunt miliardele de lei pe care statul roman le ia de la angajati pentru sanatate ????????????? Gata cu dotarea citeste integral
, acum 739396 zile, 18 ore, 27 minute, 17 secunde
oricum exita o taxa neoficiala de 200 de euro pt.cezariana adica cei ce se dau medicului.Daca stam sa calculam acum cu taza oficiala se ajunge la 1500 lei.ieftin nu pt.zilele noastr?
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.