Ultima oră

Incasarile la tarabe au crescut dupa introducerea bonurilor de ordine

Iulia Crețu
23 aug 2010 1093 vizualizări
Intr-o singura zi, din jumatate din tarabe inchiriate, Administratia Pietelor Focsani incaseaza peste 17.000 lei u de la 1 iulie, municipalitatea a implementat sistemul bonurilor de ordine pentru vinzatorii de la tarabe, ceea ce a crescut incasarile u potrivit statisticilor Primariei, pentru ca nu e cautata nici de comercianti, nici de clienti, Piata Bahne ar trebui desfiintata

Jumatate din tarabele pietelor din Focsani sint ocupate zilnic de comercianti. Acest lucru reiese din raportarile Administratiei Pietelor din subordinea Consiliului Local Focsani. Potrivit datelor inregistrate miercurea aceasta, cea mai profitabila Piata este cea a Moldovei, ocupata mai mult de jumatate, in timp ce Piata Bahne nu este cautata nici de comercianti, dar nici de clienti, aici gradul de ocupare al tarabelor fiind 0. "In data de 18.08.2010, din 1.009 mese, 622 au fost ocupate la Piata Moldovei, iar din cele 106 boxe de carne, au fost solicitate de vinzatori 72. La Piata Sud, din 59 mese, 13 au fost ocupate, in timp ce la Bahne, din 21, ocupate 0. La Obor, din 694 tarabe, au fost ocupate 230. Facind un total, din 1.889 tarabe, 937 au fost ocupate. Gradul de venit obtinut in urma inchirierii meselor pentru ziua respectiva a fost de 17.807 lei. Este binisor", ne-a declarat Vasile Dobre, viceprimarul Focsanilor. Oficialul spune ca pietele incep sa mearga pe plus de la 1 iulie, cind Primaria a convenit sa introduca la Piata bonurile de ordine pentru comercianti. Astfel, taxatorii au fost "vindecati" de boala omiterii eliberarii de chitante pentru anumiti comercianti, de bagarea banilor in buzunar, iar incasarile la bugetul local au crescut. "Bonul de ordine este tipizat, inseriat, stampilat pe verso si contine numele solicitantului, numarul mesei si valoarea taxei de inchiriere. Taxatorii invocau faptul ca dimineata, unii tarani care veneau cu microbuzul de la Biliesti sau din alta parte cu produs nu mai aveau bani si de taxa pe masa. Acum, acestia sint inregistrati in momentul in care vin si, pe parcursul zilei, achita si contravaloarea mesei unde vind. A fost destul de greu de implementat acest sistem pentru ca taxatorii nu au inteles din prima ca trebuie sa se comporte precum chelnerii. Nu-ti poti lasa clientii sa foloseasca mesele si apoi sa plece fara sa plateasca, cum invocau ei ca se intimpla in anumite cazuri. Acum trebuie sa stea cu ochii pe comercianti pentru ca un bon de ordine neincasat inseamna sa puna bani din buzunar taxatorii. Iar de la implementarea sistemului bonurilor de ordine, gradul de incasare in piete a crescut", a completat Vasile Dobre. Tot la cea mai aglomerata piata din buricul tirgului, Moldovei, municipalitatea gindeste un nou circuit de trafic, prin inversarea sensului unic de pe strada Leopoldina Balanuta, unde este sediul Directiei Silvice, pentru a da posibilitatea intrarii in zona comerciala pe acea parte. De asemenea, Primaria vrea sa realizeze si o serie de locuri de parcare la Piata, lucru care deja a creat nemultumiri printre locuitorii din zona. (Iulia CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.