Ultima oră

Mini-Stiri

Dan Chiriac
21 aug 2010 591 vizualizări
Padurar, complice la taierea padurii

Un padurar de la Ocolul Silvic Focsani este cercetat de politisti, fiind suspectat ca a inlesnit unui cetatean din judetul Buzau sa taie padurea. Neregulile au iesit la iveala in urma unei actiuni a Biroului pentru Combaterea Delictelor Silvice. Joi, politistii l-au prins in flagrant pe Viorel B., 28 ani, din comuna buzoiana Podgoria, care taia arbori din specia gorun in padurea situata in comuna Timboiesti. Din primele verificari a rezultat ca tinarul ar fi savirsit faptele cu acceptul unui padurar care are in paza padurea, Georgel C., de la Ocolul Silvic Privat Focsani. Viorel B. este cercetat sub aspectul savirsirii infractiunii de taiere ilegala de arbori si sustragere de material lemnos, iar padurarul pentru complicitate. Politistii l-au gasit in timpul actiunilor si pe Daniel S., 34 ani, din comuna Virtescoiu, care a taiat ilegal arbori din specia fag din padurea pe o detine pe raza comunei. Politistii au controlat si camioanele care circulau pe DN 2 L, intre Tisita si Cimpuri si au confiscat aproape 4 metri cubi de lemn de foc, in valoare de 684 lei. (Dan CHIRIAC)


A uitat ca mai are doi copii in grija


Un cetatean din comuna Vinatori a fost trimis in judecata de procurori pentru infractiunea de abandon de familie. Ioan Popa, 44 ani, a fost reclamat de fosta sotie pentru ca nu si-a achitat cu rea credinta, timp de mai bine de trei luni, pensiile de intretinere datorate celor doi copii minori, in urma divortului. Barbatul risca o pedeapsa cuprinsa intre 1 si 2 ani de inchisoare, dupa cum se arata in rechizitoriul intocmit de Parchetul de pe linga Judecatoria Focsani. Cu toate acestea, putini parinti ajung la inchisoare pentru abandon de familie. Cel mai adesea, tatii isi achita datoria sau primesc o amenda administrativa. Pensia alimentara reprezinta o treime din veniturile parintelui. (Daniel GIRLEANU)

Nervi multi pe bulevardele orasului


De citeva zile traficul din municipiul Focsani a devenit foarte aglomerat. Soferii au nervii intinsi la maxim si uneori folosesc cuvinte mai putin ortodoxe la adresa celor cu care impart sensurile de mers. Ieri, cozile la semaforul de la intersectia strazii Stefan cel Mare cu bulevardul Unirii se intindeau pina aproape de Big. Multi dintre soferi au renuntat sa mai mearga pe bulevardul Unirii si au ales variante ocolitoare. Politistii rutieri spun ca incearca sa rezolve situatia, dar ca exista o problema din cauza numarului mare de cetateni veniti din strainatate. "Incercam sa facem fata. Sint foarte multe masini si in Focsani, dar si pe drumurile europene sau nationale din judet. Vom incerca sa suplimentam efectivele cu politistii de la posturi pentru a trece cu bine peste aceasta situatie", ne-a spus comisarul sef Viorel Gheorghe, seful Politiei Rutiere. (Dan CHIRIAC)




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.