Ultima oră

Unii turisti se intorc din Bulgaria cu arme la purtator

Ziarul de Vrancea
21 aug 2010 4136 vizualizări
Politistii urmeaza sa verifice daca printre cei care au introdus arme in tara se afla si vrinceni u un cetatean se plimba ieri cu taxiul cu pistolul la vedere u la vecinii de peste Dunare, uzul de arma este destul de frecvent

Turistii care si-au petrecut vacanta de vara in Bulgaria nu au revenit in tara doar cu amintiri placute si suveniruri, ci si cu arme, precum pistoale cu bile de cauciuc sau cu aer comprimat. De acest aspect au fost informati si politistii de la Arme, Explozivi, Substante Toxice care urmeaza sa aplice legea in cazul persoanelor care au introdus in mod ilegal arme in tara. Comisarul sef Vasile Ochean de la IPJ Vrancea, spune ca reprezentantii Politiei Romane au solicitat autoritatilor din Bulgaria situatia cu persoanele care si-au achizitionat arme neletale. Printre cei ce au profitat de diferenta de legislatie se numara si un vrincean care va trebui sa suporte consecintele legii. Oamenii legii spun ca in magazinele din Bulgaria nu se solicita autorizatia prealabila, care in Romania se elibereaza de catre Politie. Pentru a preveni posibilele incidente, in aceasta luna "pistolarii" sint luati la bani marunti de politisti. "In acest moment se desfasoara si actiunea «Transportatorii» care vizeaza verificarea modului de respectare a prevederilor legale ce reglementeaza regimul armelor, materialelor explozive si substantelor periculoase. Pina acum au fost inregistrate patru infractiuni la regimul armelor, doua la regimul materialelor explozive si trei la substantele periculoase", arata comisarul sef Vasile Ochean. O fotografie surprinsa vineri dupa amiaza de reporteri, chiar in centrul municipiului Focsani, doveste cum se poarta armele la vedere. Un cetatean care calatorea cu un taxi pe B-dul Unirii tinea ieri la vedere, fara nici o retinere, ceea ce pare a fi un pistol. In Vrancea, in evidentele Politiei se afla peste 700 de persoane care poseda in mod legal arme neletale. La vecinii bulgari, portul si uzul de arma sint mult mai raspindite decit in Romania. Adevarate grupari mafiote terorizeaza fara nici o retinere oameni politici, reprezentanti ai societatii civile, VIP-uri din toate domeniile si nu rareori s-a ajuns la executii, fara ca vinovatii sa fie descoperiti. (Raluca MANOLACHE)


Pusca confiscata la Vinatori


Politistii de la Serviciul Arme, Explozivi, Substante Periculoase au descins in casa unui barbat din comuna Vinatori, avind informatii ca acesta detine fara drept o arma de vinatoare. In baza unui mandat de perchezitie, oamenii legii au intrat in casa barbatului si au gasit o pusca cu aer comprimat, calibrul 4,5 mm. Barbatul s-a ales cu dosar penal pentru detinere fara drept a unei arme. Politistii incearca sa afle acum daca pusca a fost folosita fara drept de catre detinatorul sau si de unde a fost cumparata. (D. C.)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.