Ultima oră

132 de politisti comunitari, someri de la 1 octombrie

Raluca Manolache
20 aug 2010 827 vizualizări
Agentii de paza ce vor fi disponibilizati ar putea primi si cite un salariu compensatoriu, in valoare de 600 de lei

Zece zile au la dispozitie agentii de paza de la Politia Comunitara din subordinea Primariei municipiului Focsani sa decida criteriile in baza carora vor pleca sau vor ramine in institutie. Optiunile lor ar putea stabili cine isi pierde locul de munca, asta dupa ce miercuri si joi agentii de paza sau intilnit si au discutat cu cei ce le reprezinta interesele. Ion Gheorghe, seful Politiei Comunitare, care a participat la aceste sedinte, spune ca pe baza criteriilor stabilite deja 16 agenti de paza isi vor pastra posturile din cei 148 de agenti existenti la aceasta data. Conform legii, patru salariati nu pot fi dati afara pentru ca se afla in concediu de crestere a copilului si trei isi vor pastra locul de munca pentru ca sint liderii sindicali ai politistilor comunitari. In cazul familiilor in care ambii soti sint angajati la Politia Comunitara unul dintre parteneri va trebui sa paraseasca slujba. Asa se face ca mai ramin sase angajati de "salvat". "Nu ne face placere dar trebuie sa punem in aplicare legea. Odata cu aceste disponibilizari, practic, serviciul de paza dispare. Regulamentul de ordine interioara nu prevede salarii compensatorii, dar in conformitate cu acordul colectiv de munca care prevede de la 1 la 20 de salarii facem eforturi sa le dam macar un salariu compensatoriu", ne-a declarat Ion Gheorghe. Cei 132 de agenti de paza ar putea primi un salariu compensatoriu in valoare de 600 de lei. De la 3 septembrie agentii vor primi preaviz pentru 20 de zile, fiind obligati in aceasta perioada sa vina la munca doar patru ore pe zi. Urmeaza ca mai apoi institutiile cu care se afla sub contract Politia Comunitara sa fie instiintate ca de la 1 octombrie vor ramine fara paza. Este vorba de 20 de institutii publice din Vrancea a caror siguranta este asigurata de catre politisti comunitari. Politia Comunitara va ramine din toamna cu numai 98 de angajati, organigrama fiind formata din functionari publici, personal TESA si personal contractual. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739396 zile, 20 ore, 17 minute, 54 secunde
Si totusi unii politisti au un servici lejer nu prea s-au rupt cu munca, doar cu abuzurile in serviciu cum ar fi ; batai, tarfic de tigari, persoane si cite alte nenorociri, o sa-si gaseasca undeva citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.