Ultima oră

Pompierii de serviciu lipsesc in trei spitale din judet

Dan Chiriac
20 aug 2010 579 vizualizări
Trei spitale din judet nu au pompier de serviciu. Misiunea acestuia este de a interveni in caz de urgenta, pina la sosirea masinilor din dotare ale pompierilor militari.

Aceasta este concluzia desprinsa in urma controalelor realizate in ultimele zile in Vrancea si prezentate in sedinta Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta. In cadrul sedinÃei a fost analizat Raportul privind calamitatile naturale produse in lunile iunie-iulie 2010 in judet si au fost prezentate concluziile controalelor efectuate la sapte spitale, Casa Judeteana de Sanatate, Centrul de Transfuzie Sanguina Vrancea precum si la doua clinici private. "Orice institutie publica trebuie sa aiba un cadru tehnic sau personal de specialitate cu atributii in domeniul apararii impotriva incendiilor. Aceste persoane trebuie sa detina un certificat de competenta profesionala obtinut in urma unui curs de perfectionare. Spitalele din Adjud si Dumbraveni nu au o asemenea persoana, calificata pentru a interveni in situatii de urgenta. La Spitalul Judetean, persoana care se ocupa cu interventii de acest gen nu mai detine un certificat valabil", ne-a spus plt. Florin Olaru, de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Vrancea. In urma incendiului de la Maternitatea Giulesti, soldat cu moartea a cinci bebelusi si ranirea altor sase, pompierii au trecut la verificarea spitalelor din toata tara. Nereguli au fost gasite la multe unitati spitalicesti si nimeni nu poate garanta ca tragedia de la Giulesti nu se va repeta. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.