Ultima oră

La Prefectura salariile au intrat la apa cu sume intre 1.500 si 200 lei

Mihaela Beșleagă
19 aug 2010 2028 vizualizări
Din cauza reducerii cu 25%, cel mai mult au pierdut la leafa prefectul Ion Oprea, 1.500 lei, subprefectul Sorin Hornea si Maricica Olaru, de la Serviciul Pasapoarte, cite 1.000 lei

Pe site-ul Institutiei Prefectului s-au publicat noile salarii ale angajatilor institutiei, pentru luna iulie, scazute cu 25%. Conform tabelului cu veniturile salariale nete pentru luna iulie 2010, leafa cea mai mare o primeste in continuare prefectul Ion Oprea, 4.599 lei, caruia i-au fost taiati aproape 1.500 lei comparativ cu salariul din iunie. Subprefectul Sorin Hornea a ramas cu un salariu de 3.845 lei, cu 1.000 lei mai putin decit in luna precedenta. Noul director de cancelarie al prefectului, Vincentiu Micheci, "retrogradat" din functia de subprefect si revenit in functia de "mina dreapta" a lui Ion Oprea, a incasat in iulie un salariu de 2.537 lei. Incomparabil mai putin decit in iunie, cind ca al doilea subprefect a primit pe fluturas 4.185 lei. Purtatorul de cuvint al Prefecturii, Cristina Tanasa, a primit luna trecuta salariul scazut, 2.102 lei, maiu putin cu 600 lei. Si Felix Alexe, fostul director de cancelarie, in prezent incadrat pe functia de consultant pe problemele romilor, a luat in mina in iulie 1.744 lei, cu 1.000 lei mai putin decit a primit in iunie, in functia de director de cancelarie. Cornelia Avram, secretara prefectului, a pierdut 400 lei la salariu, primind in iulie 1.426 lei. Cel mai mic salariu net a ramas cel al unui consilier juridic de la Serviciul de verificare a legalitatii, care cistiga doar 541 lei pe luna. De mentionat ca in aceste venituri publicate nu este inclusa norma de hrana, in valoare de 600 lei. "Salariile din administratie sint mari, in comparatie cu mediul privat, era necesara o reducere", ne-a spus subprefectul Sorin Hornea. Un sofer de la Prefectura a ramas cu un salariu de circa 800 lei, de la 1.000 lei, initial. Cit priveste salariile angajatilor de la serviciile de inmatriculari, permise si pasapoarte, aflate in subordinea Institutiei Prefectului, acestea variaza in iulie intre 3.500 lei si 800 lei. De exemplu, Marian Patrascu, seful Serviciului Public Comunitar de Permise si Inmatriculari a Vehiculelor, a luat un salariu de 2.336 lei, mai mic cu 700 lei decit in luna iunie. Maricica Olaru, seful Serviciului Pasapoarte, a cistigat in iulie 3.566 lei, cu 1.000 lei mai putin decit in luna precedenta. Ramine de vazut pentru ce perioada functionarii vor lua salarii reduse cu 25%. (Mihaela BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739392 zile, 17 ore, 50 minute
Saracii bugetari din prefectura!!!!!!!!! Sa vina in invatamant sa ia 800, 1000 ron. Nici nu cred ca le-a ramas putin acestor salariati aroganti.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.