Ultima oră

Parcurile asteapta sa fie inverzite si reparate cu euro de la UE

Cristina Roibu
19 aug 2010 799 vizualizări
Plimbarea pe aleile Parcului de la Teatru iti poate aduce aer curat si ¦ entorse

Parcurile din municipiul Focsani incep sa se degradeze treptat in asteptarea banilor europeni pentru re-inverzirea lor. Ici-colo apar capcane prin asfalt care risca sa puna in pericol integritatea fizica a celor care, nostalgici, mai fac plimbari in asteptarea caderii frunzelor. Pe timpul noptii, gropile si crapaturile in placile de beton ale aleilor nu sint semnalizate vizual, asa ca indragostitii sau cei care se plimba in cautarea unei atmosfere mai racoroase pot fi usor victime. Este cazul Parcului de la Teatrul municipal "Mr. Gh. Pastia", acolo unde te plimbi din groapa in"¦ crater din pricina radacinilor care au distorsionat aleile. "Pina cind nu se vor aloca banii promisi prin proiectul de finantare europeana, nu se va face nici o imbunatatire", anunta sec oficialii Primariei Focsani, care au depus un proiect european de reabilitare a spatiilor verzi din municipiu. In zona institutiei de cultura ar fi totusi nevoie de o amenajare minima a parcului pentru ca sintem in plin sezon al nuntilor. Tinerii casatoriti obisnuiesc sa-si faca fotografii in parc, iar tocurile mireselor se intepenesc des in crapaturile din asfalt. "Nu avem momentan bani pentru astfel de investitii. Pina nu se da decizia de la Bucuresti, noi nu ne apucam sa facem nimic. Este o suma mult prea mare. Nu stim nici un termen, nu ne-au anuntat nimic" , ne-a declarat viceprimarul Focsaniului, Vasile Dobre. Edilul face referire la proiectele pentru refacerea infrastructurii in cartierele Laminorul, Sud si Mindresti, iar pe componenta de Mediu se afla in asteptare proiectele pentru refacerea a doua parcuri, Balcescu si Teatru. Proiectele depuse au fost aprobate de catre Agentia de Dezvoltare Regionala Sud "" Est Braila, insa trebuie sa primeasca si acordul Ministerului Dezvoltarii pentru finantare. Cit priveste gradina publica din centrul Focsaniului, aceasta va fi rearanjata in cadrul proiectului de recalificare urbana a Pietei Unirii, afirma Decebal Bacinshi. (Cristina ROIBU)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739398 zile, 17 ore, 48 minute, 11 secunde
Focsaniul este un oras dezastruos,de la lipsa locurilor de joaca pentru copii, lipsa spatiilor verzi ,lipsa locurilor de parcare,lipsa,lipsa ,etc -dar avem oras cu strazi carpite,cartiere mizerabile citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.