Ultima oră

CUP monteaza pubele dure, nemtesti, pentru gunoiul din Focsani

Iulia Crețu
19 aug 2010 967 vizualizări
Reprezentantii de la Salubritate spun ca samponarea tomberoanelor s-ar face o data pe luna, desi vara cosurile ar necesita curatare zilnica u mizeria de linga pubele si integritatea lor este pusa pe seama tiganiadei gunoaielor u CUP Salubritate apeleaza la cetateni sa-i alunge pe cautatorii de colturi de piine

CUP Salubritate SRL s-a saturat pina peste cap de "cautatorii" prin gunoi care devasteaza pubelele montate in fata scarilor de bloc si produc mizerie in jurul cosurilor. Societatea care se ocupa de colectarea gunoiului menajer anunta ca, incet-incet, va monta pubele nemtesti, mai rezistente, si mizeaza pe reactia cetatenilor care sa-i usuiasca pe rascolitorii de mizerii. Potrivit directorului CUP Salubritate, Viorel Profiroiu, in stoc are 200 de tomberoane care le vor inlocui treptat pe cele deteriorate. Cei de la Salubritate nu se lupta numai cu cei care cotrobaie prin pubele in cautarea de resturi alimentare, dar si cu mizeria care se scurge din tomberoane, mai ales acum pe timp calduros. Pubelele ar scapa de "duhneala" o data pe luna, potrivit afirmatiilor lui Profiroiu, chiar daca realitatea din cartiere iti muta nasul din loc zilnic. "Avem un grafic pentru spalarea pubelelor si le vine rindul cam o data pe luna. E adevarat, se cam imput, dar nici cetatenii nu sint civilizati, arunca mizeria fara saci, si in urma lor vin si tiganii care rascolesc gunoiul. Politia Comunitara ar trebui sa stea cu ochii pe ei, pentru ca umblatul lor prin gunoaie este un gest facut impotriva cetatenilor municipiului Focsani. Noi putem sa spalam si in doua ore sint la fel. Fizic, nu poti spala 4.000 de pubele zilnic. Vom inlocui pubelele stricate, avem pe stoc unele realizate dintr-un plastic mai rezistent, concepute pentru nordul Germaniei. Pretul lor de achizitionare a fost de 140 lei", ne-a declarat Viorel Profiroiu. Reprezentantii CUP se uita si-n ceea ce arunca focsanenii si afirma ca vara focsanenii o dau pe harbuji si se apuca de demolat. Luna august aduce o crestere cu 15% a cantitatii de gunoi, municipiul Focsani producind lunar o cantitate aproximativ de 10.000 mc. "Pina acum, a fost un cumul care a dus la cresterea cantitatii de gunoi. Este sezonul pepenilor si lumea se apuca si de curatenie, mai ales ca vin si stranierii. Pentru ridicarea molozului este un regim special. Cei care fac modificari pot suna la Dispeceratul nostru, la 0237.621.338, iar volumul de gunoi se calculeaza la metri cubi. Tariful de ridicare este de 32 lei/mc, un pret modic", a completat Viorel Profiroiu. In aceasta perioada, CUP Salubritate monteaza si tri-pubelele pentru colectare selectiva (pentru hirtie, sticla si plastic) in incercarea de a aduna separat resturile produse in gospodarii si de a valorifica o parte din ele. (Iulia CRETU)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
, acum 739398 zile, 22 ore, 23 minute, 29 secunde
spălarea pubelelor este o mare minciună iar deteriorarea lor este în mare parte din cauza manipulării celor de la CUP
, acum 739398 zile, 22 ore, 23 minute, 29 secunde
Schimbati toate pubelele,in asa fel incat sa nu mai aiba acces nimeni la ele...
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.