Ultima oră

POLITICA:Politic Show: Raed Arafat, propus ministru al Sanatatii;Victor Ponta i-a taiat microfonul lui Geoana

Ziarul de Vrancea
18 aug 2010 484 vizualizări
Toamna partidelor: UDMR, nemultumita fidela guvernarii

Raed Arafat, propus ministru al Sanatatii


Mai multi reprezentanti ai partidelor aflate in opozitie cer demisia Ministrului Sanatatii, acuzand ca Attila Cseke este direct raspunzator de starea sistemului de sanatate. Liberalii il propun ca inlocuitor pe Raed Arafat. "Sistemul sanitar se prabuseste, iar pentru acest fapt ministrul Sanatatii, domnul Attila Cseke, este responsabil. Sistemul sanitar este subfinantat, iar soarta pacientilor, a celor care isi platesc asigurarile medicale este lasata la voia intamplarii. Nepasarea in aceasta speta este intolerabila", spun deputatii social-democrati Nicolae Baniciou si Cristian Rizea. Cei doi subliniaza ca in ultima perioada romanii au fost martorii unor erori medicale uriase, care s-au soldat cu decese sau cu imbolnavirea unor persoane care au apelat la serviciile medicale din Romania, anunta EVZ.


Toamna partidelor: UDMR, nemultumita fidela guvernarii


Lideri ai UDMR sustin ca formatiunea va trebui sa fie mai ferma cu partenerii de guvernare si spun ca nu se gandesc in acest moment la parasirea Executivului "Adevarul" va prezinta un serial despre strategia de toamna a partidelor. Pe fondul masurilor nepopulare luate de Guvern, Opozitia planuieste sa dea jos Executivul. Puterea este in impas: trebuie sa stavileasca ofensiva PSD si PNL, nemultumirile sociale, dar si atacurile din interiorul PDL. "Exista un numar al nemultumitilor. Ei au fost inca de cand UDMR a decis intrarea la guvernare", sustine deputatul Lakatos Petru. Acesta recunoaste ca in cadrul sedintelor grupurilor parlamentare au fost mai multi reprezentanti ai formatiunii care le-au reprosat ministrilor UDMR ca nu obtin sustinere pentru proiecte din partea PDL, scrie Adevarul.


Cristian Preda, despre tacerea impusa lui Geoana: Statul a plecat capul in fata partidului


Eurodeputatul Cristian Preda remarca faptul ca Mircea Geoana a devenit prizonierul PSD, formatiune care sustine o persoana cu pretul de a stabili cand aceasta poate sa vorbeasca sau sa taca, iar acceptarea situatiei de catre presedintele Senatului arata ca statul "a plecat capul" in fata partidului, potrivit Newsin. Comentand decizia PSD de luni prin care lui Mircea Geoana i-a fost impus sa nu mai exprime pozitii politice contrare partidului sub amenintarea excluderii, Preda scrie pe blog: "Presedintele confirmat al Senatului nu e liber sa se pronunte public in legatura cu unul dintre partidele care alcatuiesc camera ale carei lucrari le conduce. Seful Senatului e prizonierul unei formatiuni politice. Intamplarea face sa fie vorba chiar despre partidul caruia ii apartine. Tot intamplarea face ca partidul respectiv sa fi fost condus pana mai ieri chiar de catre Mircea Geoana", informeaza Romania Libera.


Victor Ponta i-a taiat microfonul lui Geoana


Fostului sef al PSD i s-a interzis sa mai critice deciziile actualei conduceri a social-democratilor, sub sanctiunea excluderii din partid. Lui Mircea Geoana i-a fost interzis sa mai vorbeasca in numele PSD timp de sase luni. Daca va mai comenta deciziile partidului, va fi exclus. Aceasta este sanctiunea dictata ieri de conducerea PSD la sugestia presedintelui partidului Victor Ponta. "Daca domnul Geoana va mai face declaratii, va pleca din PSD", a anuntat Ponta. Mircea Geoana nu a perceput insa masurile luate impotriva sa drept sanctiuni. Intrebat daca i s-a interzis sa mai vorbeasca, el a raspuns diplomatic: "Este vorba despre o anumita coerenta in comunicarea publica a partidului, si acest lucru, evident, este o decizie pe care o voi respecta", relateaza EVZ.


De ziua lui, pe banii statului


Sa bem si sa mincam alaturi de secretarul de stat Toader. Gabriel Rasvan Toader este secretar de stat in Ministerul Economiei, director al Directiei pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii, fost candidat la un fotoliu de deputat si Consilier Judetean in Giurgiu. Rasvan Toader este nascut pe data de 29 mai 1967. Anul acesta insa, Toader si- a sarbatorit ziua de nastere pe data de 28 mai, la Clubul Diplomatilor. Ba chiar a conceput, in mintea lui stralucita, o invitatie in limba engleza, in care-i ruga pe adrisanti sa confirme participarea cu patru zile in avans. Ca la nunti. Acum, poate va intrebati ce l-a facut pe stimabilul secretar de stat sa devanseze cu o zi serbarile dedicate propriei zile de nastere. Pai, sa vedem: in data de 28 mai se serbeaza si Ziua Intreprinzatorului. Cu aceasta ocazie, Consiliul National al Intreprinderilor Mici si Mijlocii din Romania a organizat, impreuna cu Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, alaturi de Agentia pentru Implementarea Proiectelor si Programelor pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii, o mare masa festiva taman la Clubul Diplomatilor. Adica ministerul da bani pentru o masa festiva la care participa niste zeci de oameni din domeniu, chiar si ministrul Videanu in pantofi si costum, iar mai apoi se trezeste si angajatul lui Videanu, secretarul de stat Toader, sa-si serbeze ziua de nas-tere cu o zi mai devreme, tot pe data de 28 si exact la Clubul Diplomatilor. Integral in Academia Catavencu.




de Mircea Barzoi HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.