Ultima oră

Turul Vrancei

Ziarul de Vrancea
18 aug 2010 574 vizualizări
Alimente pentru saraci

Cantina de Ajutor Social din subordinea Primariei Focsani va distribui alimente pentru saracii urbei. Familiile nevoiase vor primi pachete cu alimente provenite din stocurile de interventie comunitara. De la UE, sarmanii primesc ulei, zahar, faina, biscuiti, paste fainoase si lapte praf. "Categoriile de populatie beneficiare sint dupa cum urmeaza: pensionari cu pensii mai mici de 400 lei, beneficiarii de venit minim garantat, someri si persoane cu handicap", transmit oficialii municipalitatii. Familiile cu venituri mici pot ridica pachetele umanitare de la sediul Cantinei de Ajutor Social din strada Miorita nr. 5, avind asupra lor cartea de identitate, in original si copie. (I. C.)


Spitalul din Focsani verificat de CAS


Activitatea Spitalului Judetean de Urgenta "Sf. Pantelimon" Focsani este luata la bani marunti de catre corpul de control al Casei de Asigurari de Sanatate (CAS) Vrancea. Timp de doua saptamini, membrii echipei de control vor verifica documentele privind serviciile medicale oferite si decontate in anul 2009. Verificarile au fost dispuse de catre Casa Nationala de Asigurari de Sanatate dupa ce au fost evaluate debitele spitalelor catre furnizori, Spitalul Judetean din Focsani reusind sa stringa pina la 31 martie 2010 arierate in valoare de 14,5 milioane de lei. (R. M.)


Escrocii se "aliaza" cu Dumnezeu pentru bani


O vasluianca a fost trimisa in judecata sub acuzatia de inselaciune dupa ce a prejudiciat mai multe persoane din Vrancea. Viorica Vrajitoru, in virsta de 50 de ani, este acuzata ca a creat un prejudiciu de 5.800 de lei in dauna a cinci cetateni. Potrivit procurorilor, femeia isi racola victimele din rindul batrinilor creduli si ii mintea ca a ramas in pana cu masina si ca nu are bani sa o repare sau ca nu ii ajung banii pentru a cumpara prescuri pentru o pomana. Femeia pomenea si de preotul din sat, care ar ajuta-o sa recupereze terenuri prin intermediul unor rude din primaria Focsani. Sub angajamentul ca aduce banii inapoi, invinuita pleca si nu mai era de gasit. Astfel, in decurs de cinci luni a reusit sa insele cinci familii, motiv pentru care Parchetul de pe linga Judecatoria Focsani a trimis-o in judecata. Vasluianca este recidivista, iar de aceasta data ar putea fi pedepsita cu inchisoarea de la 3 la 15 ani. (D. G.)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.