Ultima oră

ESENTIAL:Ce spun oamenii despre Maternitatea Giulesti si despre managerul institutiei, Dr. Bogdan Marinescu

Ziarul de Vrancea
17 aug 2010 1525 vizualizări
O imagine generala despre Maternitatea Giulesti, locul unde patru copii au murit si alti 8 au fost grav raniti in urma unei explozii luni seara, poate fi conturata citind postarile de pe forumurile specializate ale celor care au trecut pe acolo si care povestesc despre ce conditii au gasit, despre personalul din spital, despre ce sume se dau si despre priceperea medicilor care activeaza acolo

. Printre cei mai apreciati medici de la Maternitatea Giulesti este doctorul Bogdan Marinescu, managerul general al spitalului, care, in paralel, conduce Cabinetul de obstetrica si ginecologie din cadrul Marinescu Medical Center, o clinica privata, pe acelasi profil ca spitalul din Giulesti. Potrivit datelor de la Registrul Comertului, Marinescu Medical Center are ca actionari pe sotia acestuia, dr. Ileana Marinescu, si pe fiul sau, Dragos Marinescu.



Maternitatea Giulesti, sau Spitalul Clinic de Obstetrica-Ginecologie "Panait Sarbu", are sase sectii (Sectia Obstetrica-Ginecologie I; Sectia Obstetrica-Ginecologie II- Infertilitatea cuplului; Sectia Obstetrica-Ginecologie III; Sectia Obstetrica-Ginecologie Medicala Operatorie IV; Sectia Anestezie-Terapie Intensiva (A.T.I.); Sectia Neonatologie (nou-nascuti) ) si dispune de un total de 240 de paturi. Sectia de Terapie intensiva unde a avut loc explozia de luni seara este dotata cu 15 paturi si conform directorul maternitatii, doctorul Bogdan Marinescu, "sectia de Terapie Intensiva era mandria spitalului. S-a investit foarte mult in aceasta sectie. Fiecare aparat avea sursa sa de energie, tocmai pentru a nu se produce asemenea incendii".


"Nici jeg, dar nici nu straluceste"


Maternitatea Giulesti este privita de multa lume ca o unitate in care in general conditiile lasa de dorit, insa iscusinta echipei de medici care activeaza acolo compenseaza neajunsurile.


"Eu am nascut anul trecut in februarie si atat cat am stat in maternitate, adica 6 zile, mi s-a parut a fi OK. Am cerut sa stau la rezerva cu 2 paturi si chiar a fost convenabil. Deci nu te speria, nu e horror, personalul super OK", nota utilizatorul "amzulica" pe unul dintre forumurile specializate


"Eu am nascut la Giulesti in martie 2009 si spun cu mana pe inima ca a decurs totul foarte bine!Stiam ca ma duc acolo cu un scop bine precizat, asa ca nu am fost atenta la toate cele...Personalul in principiu ok, doctorul foarte bun...intr-adevar nu sunt conditiile cele mai bune de cazare, dar e curatenie ... lucrul cel mai important, de altfel!Si aparatura foarte buna, am uitat sa precizez...", scria utilizatorul "claudela".


Utilizatorul Vivela a descris pe larg experienta pa care a trait-o in Maternitatea Giulesti si care, per total, a fost una buna. Chiar si asa, utilizatorul a tinut sa scoata in evidenta si cateva minusuri ale clinicii: "in rest, in spital ca la hotel (ba mai rau), se vantura lumea de parca ar fi pe bulevard, si in orele de vizita si mai ales in restul timpului [...] un alt lucru care m-a deranjat, dar l-am ignorat - e ca prin spital toate infirmierele, liftierele, femeile de serviciu fac un fel de bisnita cu halate, camasi de alaptat, hainute pentru copii...parca esti in targ. E drept ca nu te obliga nimeni sa cumperi, dar spune ceva despre spitalul ala... cica asa e peste tot. Nu stiu, n-am avut neplacerea sa ma conving".


"Eu am facut acolo un tratament de fertilitate si am fost multumita de servicii dar igiena si curatenia lasa de dorit, poate nu au fonduri sau un administrator eficient", scrie utilizatorul Mihaella pe un alt forum.


Despre medicii care activeaza la Maternitatea Giulesti se scrie in general de bine, utilizatorii recomandand medicul la care au fost tratati si povestind daca a fost cazul sa dea bani sau nu.


"Si eu am nascut acum 1 luna la Giulesti cu doctorul Cristescu. Va spun din start ca nu am dat nici un ban nimanui. Medicul nu a vrut sa imi ia, iar la asistente nu am vazut de ce sa le dau. S-au comportat toti foarte bine in afara de o asistenta de la bebei care e mereu stresata [...] Conditiile din spital sunt asa cum ati mai auzit... acceptabile.. Nici jeg, dar nici nu straluceste", scria utilizatorul Andr33a86. In aceeasi discutie se pot citi mai multe aprecieri la doctorii de la clinica din Giulesti.


Managerul general al Maternitatii Giulesti, doctorul Bogdan Marinescu este unul dintre cei mai apreciati medici de catre cei care scriu pe forumuri.

"Eu sunt pacienta lui si, da, cred ca poate face lucruri minunate. Asta ca sa nu spun minuni", scrie un utilizator.


Bogdan Marinescu apare (in declaratia sa de avere postata pe site-ul spitalului) ca mai este angajat si la clinica privata Marinescu Medical Center. Pe site-ul clinicii doctorul Bogdan Marinescu este prezentat drept seful Cabinetului de obstetrica si ginecologie unde se regasesc si alte nume de medici care activeaza la Maternitatea Giulesti.


Potrivit datelor de la Registrul Comertului, Marinescu Medical Center SRL are ca actionari pe Marienscu Ileana, sotia managerului de la Maternitatea Giulesti, si Marinescu Dragos, fiul sau.


Tot din declaratia sa de avere aflam ca doctorul Bogdan Marinescu este actionar si la un cabinet medical, Lira Cabinet Medical Obstetrica Gincecologie SRL.


Pe formuri apar si postari care relateaza cat de greu este si cum poti sa obtii o programare la doctorul Marinescu la clinica privata.


Intr-o postare din 2006, utilizatorul "gheorlan" scria: "Fetelor si eu am vrut sa ajung la dr. Marinescu. Mai intai am incercat sa ma programez la cab. MARINESCU MEDICAL CENTER. Am sunat in ianuarie si mi-au spus sa sun dupa 15 febr. pt programari in luna martie. Am sunat pe 15 febr. la prima ora cand incep programul (10 fix) si mi-a spus asistenta ca mai intai cazurile sunt preluate de o dr. Dracea care apoi ,dupa investigatii si alte minuni, te plaseaza dr. Marinescu. Mi-am dat seama ca nu am nici o sansa si ca am fost "subtil" plasata la altcineva. Am reusit sa ma programez cu "PILE" tocmai in luna mai. In concluzie daca nu cunoasteti pe nimeni care a ajuns acolo NU AVETI NICI O SANSA. Eu am fost fff indignata de acest lucru.Apoi primisem instructiuni precise ca atunci cand ma duc trebuie sa dau "spaga" asistentei 500 000lei ca ea invarte totul".


Un alt utilizator scria: "eu am incercat sa ma programez la dr. Marinescu pe 8 martie. Mi s-a spus sa sun dupa 10 martie pt programare pt luna aprilie. Am sunat pe 13 martie si mi s-a spus sa sun pe 10 aprilie pt programari pe luna mai... Am renuntat la dr. Marinescu si am reusit sa ma programez la dr. Niculescu. Zilele trecute, fiind in cabinetul asistentelor am auzit un raspuns pt o programare telefonica pt. dr. Marinescu. "Sunati dupa 1 septembrie, pana atunci nu se mai fac programari!" Trage si tu concluziile... Probabil ca dr. Marinescu face minuni dar, din pacate, nu are bagheta magica atat de lunga incat sa acopere pe toata lumea..." (aniast72)


Pe un alt forum, in niste postari tot din 2006, aflam de la utilizatori cum au apelat la procesul de fertilizare in vitro la Maternitatea Giulesti, iar controalele si consultatiile ulterioare le-au facut la clinica privata Marinescu Medical Center.



HotNews.ro isi invita cititorii care au trecut prin Maternitatea Giulesti sa povesteasca cum a fost experienta lor in acest spital, cum au fost tratati de medici si ce conditii au gasit acolo.




de Victor Cozmei HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.