Ultima oră

Pilotul Catalin Antoche, avansat si decorat post-mortem

Dan Chiriac
17 aug 2010 1164 vizualizări
Fostul militar urmeaza sa fie decorat cu Ordinul Steaua Romaniei

Locotenent-comandorul Catalin Vicentiu Antoche, de 34 ani, din Focsani, care a decedat in urma celui mai grav accident aviatic produs in Romania in ultimii ani, va fi avansat in grad post-mortem. De asemenea, acesta va primi ordinul "Steaua Romaniei cu Spade", o decoratie specifica militarilor romani. Ministrul Apararii, Gabriel Oprea, a declarat ca toti cei 12 militari care si-au pierdut viata in catastrofa de la Tuzla vor primi aceste onoruri. "Vom propune sa fie decorati cu «Steaua Romaniei cu Spade» pentru ca au murit la datorie. De asemenea, la locul catastrofei, ar fi indicat sa se ridice un monument", a spus Gabriel Oprea. Ministrul Apararii s-a declarat surprins de intentia familiilor miltarilor decedati de a actiona in instanta ministerul pentru a cere eventuale despagubiri pe motiv ca nu s-au luat masuri pentru prevenirea tragediei. Gabriel Oprea a considerat ca MAPN a facut tot ce se putea pentru acesti militari. Ultima masura adoptata a fost ca vaduvele sa fie chemate pentru angajare in Armata. Focsaneanul Catalin Vicentiu Antoche era comandant de subunitate la Scoala de Aplicatie pentru Fortele Aeriene din Boboc, judetul Buzau. Pilotul a zburat pentru ultima data alaturi de colegi la inceputul lunii iulie, in avionul de tip Antonov AN-2 care s-a prabusit si a explodat pe aerodromul din Tuzla din Constanta. Militarul locuia la Buzau cu sotia si copilul de numai cinci ani. Militarul a fost inmormintat la Focsani, orasul unde locuiesc parintii si sora sa. Zilele trecute, familia a organizat ceremonia de 40 de zile de la tragica disparitie. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
, acum 739371 zile, 17 ore, 23 minute, 51 secunde
CATALIN VICENTIU ANTOCHE, este erou din neam....in familia lui strabunicul a luptat si murit in primul razboi mondial...neapucand sa-si vada fiul (bunicul lui Catalin) cand acela avea 1 an, fiind citeste integral
, acum 739371 zile, 17 ore, 23 minute, 51 secunde
D-zeu sa-l ierte!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.