Ultima oră

SPORT:Ultima gaselnita FIFA: Sa nu mai existe remize la Cupa Mondiala

Ziarul de Vrancea
16 aug 2010 511 vizualizări
Federatia Internationala de Fotbal vrea sa introduca penaltiurile ca metoda de stabilire a invingatoarei in partidele contand pentru grupele unui turneu final mondial. "Ne gandim sa nu mai existe partide nule. Daca nu exista o invingatoare, sa se treaca la loviturile de departajare", a declarat Sepp Blatter, seful FIFA

FIFA vrea sa nu mai existe partide de egalitare in faza grupelor, scopul fiind acela de face disputele mai atractive.


"Ne gandim sa nu mai existe meciuri nule in primul tur. Daca nu exista o echipa castigatoare dupa 90 de minute, sa se treaca direct la loviturile de departajare", a declarat Blatter pentru Focus, citat de Mediafax.


De asemenea, forul mondial s-a gandit si la reintroducerea golului de aur dupa cele 90 de minute (in cazul in care nu se vor executa direct loviturile de la 11 metri). "Cine inscrie primul, castiga. In acest fel, ambele echipe sunt obligate sa inscrie, cine va reusi, ramane de vazut", a comentat Blatter. "Golul de aur" a existat in turneele finale desfasurate in perioada 1996-2002.


Aceste masuri sunt menite sa dinamiteze disputele din grupele Cupei Mondiale. La turneul din Africa de Sud (din vara acestui an), multe dintre partidele desfasurate in grupe au fost considerate de catre microbisti plictisitoare.



de A.I. HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.