Ultima oră

REVISTA PRESEI CENTRALE:Subiectele Zilei:Franta devine incet-incet Italia lui Mailat;2025 - Apocalipsa pentru soferi

Ziarul de Vrancea
16 aug 2010 468 vizualizări
Sever Voinescu: "E nevoie de un premier capabil sa convinga o populatie deprimata"; Remus Truica, sarmanul putred de bogat, printre milionarii ascunsi ai Romaniei

Sever Voinescu: "E nevoie de un premier capabil sa convinga o populatie deprimata"


Sever Voinescu isi mentine criticile la adresa premierului Emil Boc, in ciuda reprosurilor lansate de presedintele Traian Basescu la adresa sa. Intr-un interviu pentru EVZ, deputatul PDL sustine ca o schimbare a componentei guvernului ar aduce "un plus de incredere". Chiar daca, acum cateva zile, Traian Basescu l-a amenintat cu excluderea pentru criticile la adresa lui Emil Boc, Sever Voinescu crede ca "Romania are nevoie de un premier cu autoritate in fata tuturor partidelor politice si mai ales capabil sa convinga".


Vrem minuni in agricultura fara apa si subventii


Romania are un potential agricol foarte mare, dar este trasa inapoi de lipsa fondurilor de la stat, a irigatiilor, dar si pentru ca fermele nu sunt mecanizate. Suntem una dintre tarile cu cele mai mari suprafete agricole cultivabile din Europa, dar cu toate acestea productiile noastre la hectar sunt mai mult decat deplorabile. Care sunt motivele? Integral pe EVZ.


2025 - Apocalipsa pentru soferi


Daca Romania nu va avea cel putin 1.500 km de autostrada, vom ajunge sa circulam, pe multe drumuri importante, cu 4 km/h. Romania ar trebui sa construiasca 80 km de autostrada pe an, altfel nu vom mai avea pe unde circula. Pentru a ajunge la aceste rezultate, expertii contactati de RL au realizat prognoze de trafic atat in ipoteza construirii autostrazilor, cat si in absenta acestora. Prin compararea celor doua situatii, specialistii au putut calcula cum este influentat traficul de pe reteaua rutiera existenta de constructia unor noi artere de circulatie. Calculele se fac cu programe specializate in care sunt introdusi mai multi indicatori, precum evolutia PIB, a indicelui de motorizare, a populatiei, ocuparea fortei de munca etc. Integral in Romania Libera.


De ce Hollywood-ul nu mai filmeaza in Romania


Mai multe tari europene se intrec in scutiri de taxe si in subventii pentru a atrage in studiourile lor marile productii americane. Pentru ca Romania este singura tara cu subventii zero in acest domeniu, americanii nu mai sunt interesati sa-si filmeze peliculele la noi. "Deja a devenit mai scump sa filmezi in Romania decat in America. Pentru ca fiecare stat american duce deja o politica de mentinere a productiei de filme pe teritoriul sau. In acest scop, au demarat un program foarte serios. Facilitatile fiscale merg de la 18% in anumite state pana la 40% in altele. Statul New Mexico, de pilda, face reduceri de 40% pentru casele de productie care turneaza filme acolo", a declarat pentru Romania Libera Bogdan Moncea, Marketing Director la Castel Film. Integral in Romania Libera.


Bunicii care trag de fiare in parcuri


Daca in urma cu doi-trei ani imaginea unor pensionari care ies in parc ca sa-si lucreze muschii la aparatele de fitness ar fi parut inedita, acum a devenit obisnuinta. Din ce in ce mai multi bucuresteni, majoritatea varstnici, vor sa faca miscare gratuit in centrele in aer liber amenajate de primariile de sector din Bucuresti. Integral in Romania Libera.


Franta devine incet-incet Italia lui Mailat


In ciuda criticilor ONU, ale Consiliului Europei si ale unor ONG-uri din intreaga lume, autoritatile franceze continua sa evacueze tabere de tigani. Obiectivul trasat de presedintele Nicolas Sarkozy - "injumatatirea" celor 300 de tabere existente pe teritoriul francez pana la finele lui octombrie. Guvernul din Franta, patria "drepturilor omului" (proclamate de Revolutia de la 1789), a fost acuzat de "rasism" de catre un oficial ONU, din pricina campaniei de evacuare a taberelor de rromi, majoritatea provenind din Romania. In ciuda criticilor, programul de "injumatatire" a taberelor, impus de presedintele Nicolas Sarkozy, continua intr-un ritm accelerat. Integral in Gandul.


Remus Truica, sarmanul putred de bogat, printre milionarii ascunsi ai Romaniei


Desi toate firmele sale din Romania sunt fara profit sau inactive, fostul sef de cabinet al premierului Adrian Nastase este multimilionar. Afacerile lui din strainatate sunt strict secret. Nu apare in topul celor mai bogati romani, dar este proprietarul unui domeniu rezidential, are o colectie auto impresionanta, iahturi si apartamente in Monte Carlo si Caraibe. In urma cu o luna, Patricia Kaas canta privindu-si in ochi clientul, un tanar ajuns la 40 de ani: " Happy Birthday to you, Happy Birthday to you, Remus!". Barbatul cu par grizonat, sacou negru si pantaloni albi a platit 80 de mii de euro pentru a o aduce pe cunoscuta interpreta la Snagov. Sa-i cante doar lui. Integral in Adevarul.


Ministerul lui Videanu cheltuieste 35 milioane de euro pentru inchiderea si conservarea unor mine


Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, condus de democrat-liberalul Adriean Videanu, a atribuit, zilele trecute, un contract, in valoare de 148,37 milioane de lei, catre o firma la care institutia este actionar unic, pentru inchiderea, conservarea si ecologizarea mai multor unitati miniere. Suma reprezinta cheltuielile ministerului cu acest gen de activitati doar pentru anul 2010 si are la baza, potrivit anuntului de atribuire publicat pe site-ul SEAP, mai multe hotarari ale Guvernului Emil Boc emise in acest sens. Integral in Puterea.



de Stefan Popovici HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.