Ultima oră

Turul Vrancei

Raluca Manolache
16 aug 2010 575 vizualizări
Salariati rechemati din concediu la Ambulanta

Criza de personal se resimte pe zi ce trece tot mai mult si la Serviciul de Ambulanta Judetean (SAJ) Vrancea. Pentru ca numarul urgentelor a crescut simtitor unii salariati au fost pusi in situatia de a se intoarce la serviciu chiar daca se aflau in concediu. "Ne descurcam greu, dar ne descurcam. Daca medicii, asistentii vor dori sa plece va fi mai dificil. Numarul urgentelor a crescut si este foarte greu. Inainte orele suplimentare se plateau si acest lucru suplinea lipsa de personal, acum cind nu se mai platesc oamenii nu mai au aceeasi tragere de inima pentru a face ore suplimentare", spune dr. Cristian Onia, managerul Ambulantei. Ministerul Sanatatii a solicitat in aceste zile o situatie cu deficitul de personal de la Ambulanta. Conform situatiei raportate de Directia de Sanatate Publica, la Ambulanta exista un deficit de cinci medici, 15 asistente si 11 soferi. (R. M.)


Medicamentele din spitale, tinute sub control


Spitalele vrincene trebuie sa raporteze in fiecare trimestru cit la suta din bugetul unitatii a mers pe medicamentele administrate bolnavilor internati. Conform ordinului 1.091 din 3 august 2010, toate spitalele au obligatia de a raporta date privind consumul de medicamente, trimestrial, pina in data de 10 a lunii urmatoare incheierii trimestrului. Aceste informatii ajung la Directia de Sanatate Publica institutie care trebuie sa verifice informatiile si sa le trimita mai apoi la Institutul National de Sanatate Publica din Bucuresti. In acest moment, unitatile spitalicesti din Vrancea consuma intre 15% si 5% din bugetul alocat pentru asigurarea pilulelor necesare pacientilor. (R. M.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.