Ultima oră

ESENTIAL:Intarziere record pe CFR: 9 ore pe ruta Constanta-Cluj

Ziarul de Vrancea
14 aug 2010 533 vizualizări
Lungul drum al trenului de la Constanta la Oradea... Cam asa ar putea incepe povestea unei intarzieri incredibile. Plecare Constanta - ora 15.38... sosire Bucuresti la 19.27 - plecare 20.08... sosire Cluj - 04.56. Asa ar fi stat lucrurile intr-o tara normala... ca Japonia, spre exemplu. La noi? Sosire Bucuresti - 170 de minute intarziere... Sosire Cluj ora 14.00 - peste 540 de minute intarziere. La Oradea nu a ajuns inca...

De ce a intarziat atat de mult pana a ajuns in Bucuresti? Mister total. Nici sefii de vagoane nu stiau de ce mai ales ca (spun ei) tronsonul abia a fost renovat si se merge cu viteza. De ce a intarziat atat de mult pana la Cluj? Si aici misterul persista. Potrivit acelorasi sefi de vagoane s-ar fi defectat locomotiva pe la Breaza, a fost chemata alta de la Bucuresti, dar cand s-a legat la vagoane...surpriza: nu le putea urni din loc. Asa ca a mai fost chemata o locomotiva de la Bucuresti care sa le impinga.


Trenul supraaglomerat. Nu am mai gasit bilet decat la cuseta de 6 locuri. Norocul meu...fiindca am stat tot timpul doar 3 in cuseta pe cand cele de 4 erau pline ochi. Aer conditionat, un vagon impecabil, persoane agreabile in jur... un inceput perfect. Seful de vagon imi spune ca vom ajunge cam pe la ora 09.00 in Cluj. Imi pun alarma sa sune la 08.30. Suna alarma, ma imbrac grabit fiindca toti in jurul meu forfoteau si ma gandeam ca am ajuns deja. Ies pe hol si-l intreb pe un amic unde suntem. Vine si raspunsul: "abia am trecut de o jumatate de ora de Brasov". Din nefericire nu glumea deloc.


Trenul s-a golit treptat pana la Cluj, foarte multi calatori alegand sa coboare si sa se indrepte spre alte variante de transport. La informatii in Cluj coada mare... pentru reclamatii. Unii au parasit repede coada cand au aflat ca nu se inapoiaza banii indiferent de intarziere. Singura solutie e o plangere la OPC. Regulamentul european prevede ca, pentru fiecare ora de intarziere, compania de cai ferate sa returneze un sfert din pretul biletului. Oficialii CFR dau vina pe sinele vechi si cer o derogare pana in 2014.


Am luat si eu o adeverinta cu gandul ca peste ani de zile aceste bilete de tren vor deveni o raritate...Suntem noi cei care am fost in celebra cursa:) :( Sper insa sa fie un record de neatins pe viitor.


Seful de la vagonul de dormit clasa I ne spunea ca in 25 de ani de cand este angajat al CFR nu a mai auzit de o astfel de intarziere. Aaaa ne mai spunea si ca cei de la respectivul vagon au facut sauna fiindca aerul conditionat nu functiona. Mai spunea si ca marti sau miercuri au sa intre in greva si ca ar fi bine sa-l prinda greva la Mangalia ca sa mai profite putin de soare. Si mai spunea...



Ca fapt divers doar:

Trenurile care au circulat in Romania in 2009 au insumat intarzieri de patru ani si noua luni.


In anul 2009, trenurile "Shinkansen" din Japonia au inregistrat, in medie, intarzieri de 36 de secunde.



de Ionut Baias HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.