Ultima oră

Turul Vrancei

Ziarul de Vrancea
14 aug 2010 646 vizualizări
Mopaf arde si din cauza soarelui

Un nou incendiu a izbucnit la o hala situata in curtea fostei fabrici de mobila Mopaf SA Focsani. Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta "Anghel Saligny" a fost anuntat joi de producerea incendiului la acoperisul tip terasa a unei halei dezafectate, la fata locului fiind trimise doua echipaje cu autospeciale. Focul a ars acoperisul cu invelitoare din bitum si carton pe o suprafata de circa 30 mp. Din primele verificari, servantii au constatat ca focul s-a declansat din cauza caldurii solare acumulate. Falimentara Mopaf a fost expusa incendiilor in acest an, dar si in 2009 cind o hala industriala de 2.400 de metri patrati a ars din temelii in citeva ore. Pompierii au constatat la acea data ca hala s-a aprins de la o flacara provenita de la un aparat de sudura. De precizat ca in locul fostei fabrici de mobila s-au obtinut autorizatii pentru ridicarea unui mall. (Raluca MANOLACHE)


Salarii date la timp la Spitalul Mare


Cele aproape 150 de cadre de la Spitalul Judetean de Urgenta "Sf. Pantelimon" Focsani care sint platite din bugetul Ministerului Sanatatii isi vor primi salariile la timp, chiar daca unitatea nu a fost inca preluata de Consiliul Judetean. Asta dupa ce Directia de Sanatate Publica (DSP) a primit unda verde de la MS pentru a semna contractul prevazut in ordinul 1029 din 15 iulie 2010 care permite alocarea sumelor necesare achitarii drepturilor salariale ale cadrelor care isi desfasoara activitatea la UPU, in cabinetele de medicina sportiva, planning familial, HIV/SIDA, distrofici, TBC si rezidentilor. Dr. Catalin Graur, directorul DSP, spune ca acest contract s-a semnat cu Spitalul Judetean de Urgenta, cu Spitalul din Dumbraveni si Spitalul din Vidra si a fost trimis la MS pentru ca banii de salarii sa fie virati in timp util catre unitatile spitalicesti. "Acest contract s-a putut semna deoarece aceste spitale nu mai fac parte din reteaua publica a Ministerului Sanatatii conform legii in vigoare", arata dr. Catalin Graur. (Raluca MANOLACHE)


Somerii vrinceni se inmultesc


Rata somajului este in usoara crestere in Vrancea fata de finele lunii iunie. Astfel, cea mai recenta statistica a Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Vrancea arata ca la sfirsitul lunii iulie rata somajului era de 7,7%, iar numarul de someri ajungea la 11.662 persoane. Totodata, Vrancea este incadrata printre unitatile administrative cu cea mai mare pondere a somerilor neindemnizati din tara, alaturi de Teleorman, Iasi, Dolj si Covasna cu 62,4% din numarul total. De mentionat ca, la sfirsitul lunii iulie rata somajului inregistrat la nivel national a fost de 7,43%, mai mare cu 1,13% decit cea din luna iulie a anului 2009. De precizat ca in statistici nu intra si vrincenii care muncesc in strainatate si care nu sint luati in evidentele statului. (Daniel GIRLEANU)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.