Ultima oră

Musafiri francezi la Ziua comunei Balesti

Cristina Roibu
14 aug 2010 1946 vizualizări
Localitatea Saint-Léonard-de-Noblat s-a infratit cu Balestiul in 1991

Comuna Balesti a primit zilele acestea o vizita de la "fratii" din Saint-Léonard-de-Noblat, o frumoasa localitate din zona centrala a Frantei, aflata in patrimoniul UNESCO. Cele doua localitati s-au infratit inca din anul 1991 in ideea de a face diferite schimburi culturale. Daca pina anul trecut se mai racisera relatiile, in 2009, noul primar Stancu Balescu a pornit alaturi de citiva balesteni in Saint-Léonard-de-Noblat cu ocazia celebrarii unui festival traditional. Vrincenii au fost placut surprinsi de caldura cu care au fost primiti, dar si de oportunitatile oferite de parteneri. Anul acesta, o delegatie franceza le-a intors vizita, care coincide in mod fericit cu ziua comunei Balesti, care se serbeaza la acest sfirsit de saptamina. 24 de francezi, alaturi de primarita Christine Riffaud, au venit de saptamina trecuta la Balesti cu dorinta de a cunoaste cit mai mult din tara noastra. Primarul sustine ca francezii le-au dat binete balestenilor, in ale caror case au fost primiti ca musafiri, au facut galerie la un meci de fotbal al echipei Gloria Balesti cu o echipa din Buzau, dupa care au plecat intr-o excursie prin tara, pina in nordul Moldovei. Stancu Balescu spune ca toti au ramas surprinsi de frumusetea tarii noastre. "Simbata este sarbatoarea «Fiii satului» unde vor fi invitati speciali precum Mioara Velicu, Matteo, Dj Sava si Raluca. Musafirii francezi vor lua si ei parte la sarbatoare si vor petrece alaturi de noi", ne-a spus primarul. Programul va debuta astazi, de la ora 14.00, cu activitati artistice organizate de elevi, si va continua cu muzica folclorica si disco, incepind de la ora 17.00. Francezii vor pleca luni dimineata din Bucuresti, nu inainte insa de a vizita Muzeul Satului si Palatul Parlamentului. (Cristina ROIBU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
, acum 739393 zile, 12 ore, 54 minute, 13 secunde
pl in pzda masii de zdeanta :))
, acum 739393 zile, 12 ore, 54 minute, 13 secunde
cea mia jegoasa comuna x-(
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.