Ultima oră

Vremea caniculara se prelungeste pina luni

Ziarul de Vrancea
14 aug 2010 561 vizualizări
Focsanenii aleg plimbarile in aer liber pe timpul serii pentru a mai scapa de caldura din locuinte

Un weekend sufocant ii asteapta si pe vrinceni, dupa ce meteorologii au extins atentionarea de cod galben pina pe 16 august. In aceste zile, temperaturile vor atinge maxime extreme, situatie in care cei ce nu suporta prea mult razele solare sint sfatuiti sa se ascunda si sa fuga de aerul sufocant din oras. Temperaturile vor urca mercurul in termometre peste 37 de grade Celsius, iar afara, sub razele dogoritoare ale soarelui, va fi cam greu de rezistat. "Vremea va fi caniculara in cursul dupa-amiezelor in cea mai mare parte a tarii, iar indicele de confort termic ITU va depasi pragul critic de 80. Temperaturile maxime vor depasi pe arii relativ extinse 35 de grade, indeosebi in regiunile sudice si estice", se arata in atentionarea Administratiei Nationale de Meteorologie. De altfel, in ultimele zile aerul de-a dreptul sufocant i-a scos pe multi focsaneni din casa. In timp ce unii aleg plimbarile in aer liber pe timpul serii pentru a mai scapa de caldura din locuinte, altii au ales sa se racoreasca la terasele din oras. Bauturile racoritoare, in special berea, au constituit prima alegere a celor care au dorit sa simta un pic de racoare. Weekendul va fi, de asemenea, un bun prilej pentru copii, adulti si virstnici sa dea fuga in parcuri, la munte, in zonele cu verdeata din apropierea orasului, dar si la piscine.


Constructorii sint obligati sa respecte caldura


Angajatii Inspectoratului Teritorial de Munca (ITM) Vrancea s-au gindit si la cei nevoiti sa munceasca in aer liber. Inspectorii au trecut din nou pragul firmelor care desfasoara activitati de constructii pentru a constata stadiul de aplicare a masurilor in perioade cu temperaturi extreme. Astfel, ITM a organizat o actiune in perioada 12-14 august si a constatat ca angajatorii nu prea respecta prevederile impuse de lege. Printre incalcari se numara neasigurarea examenului medical la angajare sau neefectuarea controlului medical periodic al lucratorilor, neasigurarea de apa minerala intr-o cantitate adecvata, respectiv 2-4 litri de persoana sau neesalonarea pe doua perioade a zilei de lucru. Inspectorii au intilnit situatii in care angajatorii nu au luat masurile necesare pentru acordarea primului ajutor medical in caz de accidentare. Au fost oprite din functionare patru echipamente de munca necorespunzatoare si au fost aplicate 12 avertismente. ITM a anuntat ca va continua actiunile de informare, monitorizare si control pe la agentii economici in perioada caniculei. Atentionarea meteorologica cod galben a fost emisa pe 11 august si a fost prelungita pina pe 16 august. (R. MANOLACHE, D. GIRLEANU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.