Ultima oră

INTERNATIONAL:Gluma proasta a unui jurnalist sportiv din Franta: Cu romanii trebuie sa fii atent cand e vorba de administrarea banilor

Ziarul de Vrancea
13 aug 2010 468 vizualizări
Jurnalistul sportiv francez Nelson Monfort a facut o gluma proasta la adresa romanilor, pe postul de televiziune France 2, in cadrul Campionatelor Europene de Natatie din Budapesta, relateaza site-ul de stiri Le Post.

Referindu-se la faptul ca inotatoarea franceza de origine romana Roxana Maracineanu, care se afla in studio, este trezorierul fan clubului unei alte sportive din Franta, Monfort a comentat: "Trebuie sa fim atenti cu romanii pe acest plan".


Nelson Monfort se pregatea sa o intervieveze, la Budapesta, in timpul Campionatelor Europene, pe inotatoarea franceza Aurore Mongel.


Acesta i-a mentionat sportivei ca este foarte apreciata, iar Roxana Maracineanu, inotatoare franceza nascuta in Romania si consultant al televiziunii franceze, este principalul ei suporter.


"Si este trezorierul fan club-ului tau, asa ca atentie, deoarce cu romanii trebuie sa fim atenti pe acest plan", a comentat Monfort.


Ulterior, sesizand protestele colegilor sai, jurnalistul a adaugat: "Dar tu stii cat te iubesc, Roxana, spun asta in gluma".


Nu este prima gluma de acest gen pe care francezii o fac la adresa romanilor la postul public France 2.


Intr-o emisiune difuzata in aprilie, un umorist francez a prezentat salutul romanilor care a inclus gestul de a cersi bani. La emisiunea lui Laurent Ruquier, unul dintre invitati, umoristul Jonathan Lambert, ii spune realizatorului:


"Pentru ca m-ai invitat in fiecare sambata, vreau sa iti aduc un ultim omagiu - salutul suprem."


"Presupun ca este vorba despre Salutul Roman," spune Laurent Ruquier.


Umoristul propune insa "Salutul Romanesc", pe care il executa in mijlocul scenei: Se ridica in picioare, se apleaca usor in fata, intinde mana inainte si spune pe un ton rugator: "S\'il vous plait, Messieurs!"


Oamenii din sala se ridica in picioare si, cu mana intinsa, usor aplecati, rostesc si ei, pe un ton rugator: "S\'il vous plait, Messieurs!", dupa care izbucnesc in ras.


Realizatorul comenteaza: "O sa ne trezim cu Ambasada Romaniei pe cap".


de I.R. HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.