Ultima oră

POLITICA:Shimon Peres: Traian Basescu este unul dintre cei mai responsabili lideri ai timpurilor noastre

Ziarul de Vrancea
13 aug 2010 470 vizualizări
Presedintele israelian, Shimon Peres, a apreciat, joi, dupa intalnirea cu omologul roman, ca Traian Basescu este unul dintre cei mai responsabili lideri ai timpurilor actuale: "Atunci cand el spune "da", este "da". Atunci cand spune "nu", este "nu".

Iar acum a luat o pozitie foarte responsabila fata de Iran, o pozitie pozitiva in incurajarea pacii intre noi si palestinieni. (...) Si am fost profund miscat cand, la moartea pilotilor nostri, presedintele a pus deoparte multele lucruri importante ce le avea pe agenda sa si s-a ocupat personal de aceasta problema, astfel incat acestia sa fie adusi acasa cat mai curand", a spus Shimon Peres.


Referindu-se apoi la Romania, el a spus ca este constient de problemele economice cu care se confrunta aceasta tara si a folosit o metafora a scriitorului Vladimir Nabokov.


"Faimosul autor Nabokov era colectionar de fluturi si a fost odata intrebat cand se transforma larva in fluture. Raspunsul lui a fost: atunci cand simte o durere in umeri, pentru ca incep sa ii apara aripile. Pot sa fac aceasta analogie. Cred ca ceea ce se intampla in Romania este ca, de fapt, apar aripile pentru a zbura. Iar asta este dureros, dar si promitator, in acelasi timp. Traim intr-o vreme in care trebuie sa zburam, iar Romania poate avea niste aripi marete", a spus Shimon Peres, citat de Mediafax.


Shimon Peres a mai spus ca a fost in Romania de trei ori si ca de fiecare data a vazut o Romanie diferita. "Romania de astazi e diferita de celelalte doua pe care le-am vizitat in trecut. Am vizitat o Romanie parte din Balcani, Romania traia sub amenintare. Azi, Romania e parte din Europa... si vad o Romanie democratica".




de D.G. HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.