Ultima oră

Fierbinteala angajatilor cade pe capul angajatorilor

Daniel Garleanu
12 aug 2010 743 vizualizări
De joi pina simbata va fi din nou cod galben de canicula si in Vrancea, cind temperaturile vor depasi 35 de grade Celsius

Temperaturile ridicate din ultima perioada ii obliga pe angajatori sa le asigure lucratorilor conditii optime la locul de munca, astfel incit sa dea randamentul dorit. Astfel, Inspectoratul Teritorial de Munca (ITM) Vrancea a trimis instiintari catre agentii economici in vederea asigurarii masurilor minimale la locul de munca pe perioada temperaturilor ridicate. Conducatorii de unitati trebuie sa reduca intensitatea ritmului activitatilor fizice in rindul angajatilor, sa asigure ventilatia si sa alterneze perioadele de lucru cu cele de repaos. De asemenea, fiecare angajat trebuie sa primesca 2-4 litri de apa minerala zilnic, echipament adecvat si sa beneficieze de dotari social-sanitare precum dusuri sau spalatoare. De la inceputul lunii, ITM a verificat mai multi angajatori pentru a-i determina sa respecte masurile pentru protectia persoanelor incadrate in munca. Astfel, au fost controlati angajatori din constructii, spalatorii auto, distributie produse petroliere, comert cu ridicata, agricultura, salubritate, confectii si panificatie. "Prin temperaturi ridicate extreme se inteleg temperaturile exterioare ale aerului care depasesc ^370 C sau, corelate cu conditii de umiditate mare, pot fi echivalate cu acest nivel (indicele temperatura-umiditate depaseste pragul valoric de 80)", ne-a comunicat Mircea Moise, purtatorul de cuvint al ITM. în total, au fost verificati 23 de agenti economici din Focsani, Golesti, Panciu, Cimpuri si Adjud care aveau ingajati un numar total de 311 oameni. Angajatorii care nu pot asigura conditiile impuse vor fi nevoiti sa reduca programul de lucru, sa-l fractioneze sau sa suspende activitatea in sectoarele unde este posibil. în cazul neluarii masurilor de asigurare a conditiilor de munca indicate de ITM, angajatorii pot fi sanctionati contraventional cu amenda de la 1.500 la 2.500 lei. De mentionat ca Administratia Nationala de Meteorlogie a emis ieri o noua avertizare cod galben de canicula pentru toata tara, valabila in intervalul joi-simbata, 12-14 august. "Vremea va fi calduroasa, caniculara dupa-amiaza in cea mai mare parte a tarii, iar indicele de confort termic va depasi pragul critic. Temperaturile maxime se vor situa frecvent peste 35 de grade, indeosebi in regiunile sudice si estice", avertizeaza meteorologii. (Daniel GIRLEANU)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.