Ultima oră

Dii, calutul meu exclusiv pe drumul carutelor

Dan Chiriac
12 aug 2010 1068 vizualizări
Incepind de ieri carutasii din cartierul Mindresti au traseu special pentru a circula in municipiu Primaria municipiului Focsani si-a dat ieri acordul pentru ca locuitorii cartierului Mindresti sa aiba un traseu special pentru a circula cu carutele in municipiul Focsani.

Aceasta in conditiile in care prevederile noului Cod Rutier interzic carutelor sa mai circule pe sosele nationale si europene iar reglemetarile europene au izgonit carutasii din orase. Biroul Politiei Rutiere Focsani a propus ca traseul carutelor sa fie urmatorul: cartierul Mindresti - intersectia E 85 cu DJ Biliesti - Suraia, strada Magura, strada Comisia Centrala, strada Mihai Eminescu - strada Mare a Unirii, strada Marasesti - strada Viilor, strada Ion Neculce, strada Oborul de Vite, strada Tisa, strada Zabala si retur. Totodata se interzice stationarea si parcarea carutelor pe aceste sectoare de drum, in zonele aglomerate. Conducatorii carutelor au obligatia sa inregistreze animalele intrebuintate pentru tractarea vehicului la Serviciul Agricol din cadrul muncipiului si la Directia Sanitar Veterinara, privind starea sanatatii acestora. De asemenea, acestia au obligatia sa inregistreze carutele la Primaria Focsani, sa monteze placutele cu numere de inregistrare inainte de a le pune in circulatie si sa achite taxele de inregistrare, stabilite prin hotarire a CL. In timpul deplasarii prin oras, carutasii trebuie sa detina certificatul de intregistrare, dar si sa curete animalul pentru a pastra igiena sectoarelor de drum tranzitate. Nerespectarea acestor prevederi se sanctioneaza cu amenzi cuprinse intre 100 si 500 de lei, dupa cum anunta autoritatile. "Traseul va trebui sa fie respectat de toti carutasii. Noi vom face periodic actiuni pentru a vedea daca sint respectate regulile impuse. Raziile vor fi cu precadere miercuri, cind este zi de tirg. Prin aceasta masura s-a urmarit eliberarea traficului in restul orasului si speram ca acest lucru sa se si intimple", ne-a spus subinspectorul Aurel Cristian, de la Politia Rutiera Focsani. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
, acum 739398 zile, 23 ore, 12 minute, 6 secunde
Ce a fost in capul autoritatilor odata cu accesul carutelor in Focsani??Dar cu asa primar de 2 lei, nu te poti astepta la nimic bun .Sa i spuna careva ca e municipiu ,nu targul unde a copilarit.
, acum 739398 zile, 23 ore, 12 minute, 6 secunde
respectat de catre toti carutasii,exceptie facand tiganii din municipiu,nu?
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.