Ultima oră

REVISTA PRESEI CENTRALE:Subiectele zilei:O absolventă Spiru Haret a căştigat recunoşterea diplomei în instanţă.

Ziarul de Vrancea
11 aug 2010 558 vizualizări
Felix i-a luat domeniul lui Basescu; Averile demnitarilor, desecretizate de faţadă

Felix i-a luat domeniul lui Basescu


Daca tastezi www.basescu.ro, vei descoperi cu surprindere ca ai ajuns pe site-ul oficial al presedintiei Romaniei. De curand, pagina de internet dedicata lui Traian Basescu pentru campaniile electorale, www.basescu.ro, a fost inchisa si redirectionata catre site-ul presedintiei romane - www.presidency.ro, ne informeaza Adevarul.


Pentru că basescu.ro se transformase intr-un forum in care nu se mai discutau subiecte politice, fiind mai degrabă o platformă online unde sute de oameni se injurau ºi făceau anunÃuri matrimoniale, Felix Tătaru, general manager al GMP Advertising ºi creatorul campaniilor electorale ale lui Băsescu, a decis inchiderea site-ului ºi redirecÃionarea sa către www.presidency.ro.


De altfel, orice deÃinător al unui domeniu online iºi poate redirecÃiona site-ul, tehnica aceasta fiind perfect legală. în cazul de faÃă, politicianul Traian Băsescu, preºedintele in funcÃie al Romaniei, este identificat cu o instituÃie oficială a statului prin trecerea automată de la www.basescu.ro la presidency.ro. Astfel, o instituÃie publică se asociază cu numele unui singur om, ºi nu doar cu "ºeful de stat" ca termen generic, ceea ce ar putea ridica unele semne de intrebare asupra corectitudinii ºi moralităÃii acestei redirecÃionări personalizate.


Misterele donaÃiilor anticriză ale demnitarilor. Locul 1 - Stafie, Băsescu nu mai apare pe listă


Cursa pentru donaÃii destinate ajutării bugetului statului continuă. După ce a dat tonul donaÃiilor, fiind prima persoană care ºi-a virat salariul pe luna mai, in valoare de 6.702 lei, in contul de la Trezorerie, numele preºedintelui Traian Băsescu nu se mai regăseºte pe lista donatorilor la bugetul statului pe luna iulie, ne informeaza Gandul.


Cursa pentru donaÃii destinate ajutării bugetului statului continuă. După ce a dat tonul donaÃiilor, fiind prima persoană care ºi-a virat salariul pe luna mai, in valoare de 6.702 lei, in contul de la Trezorerie, numele preºedintelui Traian Băsescu nu se mai regăseºte pe lista donatorilor la bugetul statului pe luna iulie. "Poate nu a vrut să iºi dezvăluie identitatea", iºi dă cu părerea secretarul de stat din FinanÃe, Gheorghe Gherghina. Ministerul FinanÃelor a dat publicităÃii marÃi sumele precum ºi lista persoanelor care au făcut donaÃii in contul deschis la Trezorerie ºi au fost de acord cu dezvăluirea identităÃii.


Pe lista de la FinanÃe cu persoanele care au fost de acord cu dezvăluirea identităÃii se află ministrul Adriean Videanu precum ºi mai multe persoane din ministerul pe care acesta il conduce, de la consilieri personali la directori de direcÃii. în total, 27 de persoane au pus umărul in iulie pentru a ajuta bugetul de stat să iasă din criză.


In luna iunie, pe primul loc in topul donatorilor s-a aflat secretarul de stat din Ministerul Economiei, Claudiu Stafie, om de afaceri in Piatra NeamÃ. Aceeaºi persoană se regăseºte pe primul loc intre donatori ºi in iulie, cu o sumă similară, 22.064 lei.


Averile demnitarilor, desecretizate de faÃadă


DeputaÃii ºi guvernul se intrec in declaraÃii pentru transparentizarea averilor, ºtiind că senatorii vor lucra la secretizarea lor, cum au făcut-o ºi pană acum, relateaza evz.ro.


în perspectiva sesiunii extraordinare de săptămana viitoare, deputaÃii au dat ieri din nou aripi AgenÃiei NaÃionale de Integritate, aºa cum a cerut Comisia Europeană in recentul Raport de Ãară.


Modificările aduse legii in Comisia juridică a Camerei DeputaÃilor sunt insă, in mare, doar temporare ºi făcute numai pe hartie. Aºa se ºi explică, de altfel, concordia de moment intre toate partidele plus guvern: decizia privind punctul esenÃial al legii, formularul declaraÃiilor de avere ºi cat din acesta va fi făcut public aparÃine Senatului. Or, senatorii s-au ocupat pană acum de fiecare dată cu succes de secretizarea averilor, cel puÃin in punctele forte: bijuterii, tablouri, localizarea suprafeÃelor terenurilor sau caselor demnitarilor.


în piesa susÃinerii sută la sută a desecretizării averilor a intrat ieri pană ºi premierul Emil Boc, prezent in parlament, cu toate că guvernul a evitat să-ºi asume un nou proiect de lege după ce Curtea ConstituÃională a anulat integral vechiul act normativ.


Legea e oarbă la 250 km/h


In unele Ãări, abaterile grave de la codul rutier te pot lăsa fără maºină sau te trimit direct la inchisoare. în Romania, legea ii pofteºte pe vitezomani la exces: 90% scapă printr-o simplă contestaÃie, ne informeaza Romania Libera.


în ultimele săptămani, pe ºoselele romaneºti pare că rulează un film de groază. Au devenit imagini de zi cu zi maºinile incolăcite in jurul copacilor, la viteze nebuneºti, precum ºi ºtirile in care un cărucior este spulberat pe trecerea de pietoni sau un tanăr beat lemn vrea să vadă caÃi motocicliºti poate omori cu maºina. Recordurile de viteză surprinse de radar au căzut unul după altul: un tanăr de bani gata a rulat cu 248 km/h pe Autostrada Soarelui, făcandu-l uitat pe un temerar din Buzău, care cu doar o săptămană inainte zbura printr-o localitate cu 230 km/h.


PoliÃiºtii de la Rutieră spun că vitezomanii au ajuns aproape imuni, pentru că legea poate fi driblată incredibil de uºor, iar amenzile sunt puse la colecÃie de ºoferi, in lipsa oricăror penalizări sau executări silite.


în Romania, cea mai aspră sancÃiune pentru viteză este in cazul depăºirii limitei cu peste 50 km/h: amendă intre 540 ºi 1.200 de lei ºi reÃinerea permisului pentru 90 de zile.


Ce caută străinii pe litoralul romanesc


PuÃinii turiºti străini veniÃi in staÃiunile romaneºti spun că avem potenÃial, insă ºi mult de lucrat la reclamă ºi infrastructură. în plus, experienÃele cu hoÃii nu sunt chiar "spectacolele" lor preferate, scrie evz.ro.


Litoralul romanesc - destinaÃie turistică inainte de "â„¢89 pentru sute de mii de "imperialiºti" - a devenit astăzi Ãintă doar pentru cateva mii de vestici. Din datele operatorilor turistici, pe litoralul romanesc se incumetă să vină mai ales germanii, dar ºi ei din ce in ce mai puÃini. Circulă chiar glume printre ghizii turistici: "Pe străini trebuie să-i cauÃi cu lupa", spun unii. ªi adaugă, cu năduf, că "pe suedezi i-am pierdut de mult".


O absolventă "Spiru Haret" a caºtigat recunoºterea diplomei in instanÃă


O absolventă cu diplomă de licenÃă de la Universitatea "Spiru Haret" a obÃinut in instanÃă o decizie irevocabilă privind valabilitatea actului de studii, ne informeaza Adevarul.


Absolventa este Carmen LenuÃa Din, funÃionar public la Inspectoratul Teritorial de Muncă Argeº, care s-a judecat cu Ministerul EducaÃiei pentru că nu i se recunoºtea diploma de studii.


Reclamanta cerea in instanÃƒă ºi eliberarea unei adrese din care să rezulte că diploma de licenÃă este recunoscută oficial. Inspectoratul a refuzat insă numirea pe post, pe motiv că diploma de licenÃă nu este recunoscută oficial. Ceea ce a determinat-o pe funcÃionară să dea Ministerul EducaÃiei in judecată. în urma unui proces lung, instanÃa i-a recunoscut diploma de studii.


In Memoriam Robert C. Tucker: Politolog, istoric, sovietolog


incetat din viaÃă, la 92 de ani, Robert C. Tucker, personalitate de varf a ºtiinÃelor politice, a marxologiei ºi sovietologiei, scrie Vladimir Tismaneanu in evz.ro.


Antologiile sale din Marx ºi Lenin, cartea despre filosofie ºi mit la Karl Marx, studiile reunite in volumul clasic "The Soviet Political Mind", monumentalele prime două volume din biografia lui Stalin (neterminată, din păcate, dar suficient de bogată analitic ºi conceptual pentru a rămane una din cele mai strălucite contribuÃii pe acest subiect inepuizabil), sunt repere fundamentale in gandirea politică a veacului al XX-lea.


Lui Videanu, orice-ar face, tot curent ieftin ii place


Adriean Videanu, ministrul Economiei, vrea energie ieftină. O parte importantă a economiei naÃionale o constituie siguranÃa energetică. Energia electrică este una dintre puÃinele afaceri rămase in mina statului din care se mai pot scoate niºte saci de bani, potrivit Academia Catavencu.


Adriean Videanu, ministrul Economiei, vrea energie ieftină. O parte importantă a economiei naÃionale o constituie siguranÃa energetică. Energia electrică este una dintre puÃinele afaceri rămase in mina statului din care se mai pot scoate niºte saci de bani. Din toată energia electrică produsă pe la noi, cea mai profitabilă e cea hidro. Pentru că e ºi cea mai ieftină, spre deosebire de cea termo. ªi deci poate fi revindută cu profituri mai mari. Iar profiturile mari inseamnă atenÃii mai mari ºi un interes sporit al bugetofagilor, obiºnuiÃi ai căpuºărilor prin contracte cu statul.


Adriean Videanu este in acelaºi timp un ministru care e pregătit să inveÃe nu doar din greºelile lui, dar ºi din greºelile predecesorilor. Aºa că, dacă planurile de prăduială a electricităÃii ieftine dosite de liberali n-au funcÃionat, cu toate că el le-ar fi vrut duse la bun sfirºit in propriul mandat, Videanu a găsit o nouă formulă. Nu se va mai face o mega-companie in care să intre toată energia electrică ºi mai apoi să fie vindută cui trebuie, la preÃul corect, ci se vor face două companii, una super-profitabilă ºi alta nu prea. Iar companiile astea două vor fi controlate de cine trebuie.




de Cristina Bobe HotNews.ro



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.