Ultima oră

Turul Vrancei

Ziarul de Vrancea
10 aug 2010 481 vizualizări
Dezbatere despre anticoruptie la ISJ

Coruptia ramine un subiect la ordinea zilei si in judetul Vrancea. De aceea, astazi, intre orele 11.00-13.00, in sala de sedinte a Inspectoratul Scolar Judetean, se va desfasura dezbaterea cu tema "Problematici Anticoruptie", in cadrul Grupului de Actiune Anticoruptie al judetului Vrancea. Evenimentul este organizat in cadrul proiectului "Dezvoltarea si Consolidarea Centrului National pentru Integritate", implementat de Asociatia pentru Implementarea Democratiei (AID Romania) in parteneriat cu Ministerul Administratiei si Internelor. Proiectul este finantat din Fondul Social European, prin Programul Operational "Dezvoltarea Capacitatii Administrative". La dezbatere vor participa reprezentanti ai Politiei, Prefecturii, Consiliului Judetean, primari, reprezentanti ai sistemului judiciar, ai institutiilor educationale si de sanatate, dar si ONG-uri. (M. B.)


Nesimtitii arunca, voluntarii aduna


Directia Judeteana pentru Tineret (DJT) Vrancea a organizat in perioada 1-10 august o campanie de ecologizare in zonele riurilor Putna si Dragomirna, pe raza comunelor Tulnici si Soveja. La aceasta actiune au participat voluntarii DTJ Vrancea. "Au fost 47 de tineri voluntari. E un fel de pregatire pentru actiunea mai mare de ecologizare care va fi pe data de 25 septembrie", a declarat Adrian Baciu, director la DJT. Este vorba despre "Let"â„¢s do it Romania", un proiect national de curatare a mediului inconjurator in care vor fi implicati foarte multi voluntari. Inscrierile pentru aceasta actiune se fac pina pe data de 10 septembrie. Pentru mai multe informatii puteti accesa pagina de internet www.letsdoitromania.ro. (C. R.)


Saracia, combatuta prin muzica


Comisia Europeana lanseaza un concurs de muzica in cadrul caruia tinerii europeni cu virste cuprinse intre 15 si 25 de ani sint invitati sa se inscrie pe internet cu cite un cintec. Melodia va exprima sprijinul lor pentru lupta mondiala impotriva saraciei. Fiecare participant trebuie sa compuna un cintec original pe tema generala a dezvoltarii. Tinerii isi vor exprima, de asemenea, sprijinul pentru unul dintre cele opt obiective de dezvoltare ale mileniului: eradicarea saraciei extreme si a foametei, asigurarea accesului tuturor la invatamint primar, promovarea egalitatii intre sexe, reducerea mortalitatii infantile, imbunatatirea sanatatii materne, combaterea HIV/SIDA. Inscrierile se pot face online pe site-ul www.ifightpoverty.eu, pina pe 1 septembrie. "Daca acea melodie ar fi inregistrata si desigur vinduta iar din fondurile obtinute s-ar face donatii atunci intr-adevar cu ajutorul muzicii am putea trece mai usor peste saracie. Un om trece mai usor peste momente grele cind asculta o melodie ce-i reda speranta de a trece mai departe", ne spune Lucian Ionita, un chitarist focsanean. (C. R.)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.