Ultima oră

50 de noi parcari in zona de sud-est a Focsanilor

Iulia Crețu
10 aug 2010 502 vizualizări
De pe zona verde din cartierul Sud vor disparea rasadurile de ceapa, cotinetele si afumatoarele de sunca

Banii europenilor ar putea amenaja inca 50 de noi parcari in zona de sud-est a municipiului Focsani, prin implementarea proiectului care vizeaza reabilitarea cartierelor Sud, Laminorul si Mindresti. Proiectul are o valoare de 57.546.400 lei si cuprinde trei directii de investitii: refacerea spatiului verde, reabilitarea aleilor si monitorizarea video a zonei. In acest moment, proiectantii refac documentatia dosarului municipalitatii, in speranta aprobarii lui la Bucuresti. Proiectul beneficiaza de alocari de bani in special de la UE, dar e nevoie si de contributie nationala si locala. Bugetul Focsanilor trebuie sa asigure 2% din valoarea proiectului de refacere urbanistica. "Noi luam in calcul pentru acest proiect si numarul de masini din aceste cartiere, dar parcarile trebuie corelate si cu spatiul verde. La blocurile ANL, spre exemplu, la proiectarea cartierului nu s-a avut in vedere familia si masina si deja parcarile sint aglomerate. Conform proiectului, se are in intentie realizarea a 50 de parcari noi, peste numarul actual, dar si a inca 3 noi statii de autobuz pe linga cele 20 existente. Reabilitarea aleilor se va realiza si in cartierul Laminorul. Aici insa este alt specific fata de Sud, pentru ca oamenii si-au facut loc de parcare in curte. Aici vom face numai drumurile. De asemenea, proiectul prevede si realizarea a 6 kilometri de piste pentru biciclisti. In ceea ce priveste reamenajarea spatiilor verzi, proiectul european are ca tinta un minim de 18 ha pentru zona verde", a precizat Bogdan Matisan, viceprimarul Focsanilor. Acesta da si o veste proasta "taranilor de oras" care pe spatiul verde si-au mai pus cite o cotineata, au sapat pentru o brazda de ceapa si si-au tencuit afumatoare pentru sunca. Acestea vor disparea, iar pe zona libera se vor planta gazon si flori si se vor monta bancute si lampadare stradale. "Sintem in oras! Daca eram la tara, da, dar in oras sint anumite reguli. Tot respectul pentru cei care au amenajat spatiul verde si au ingradit. Nu cu sirma si garduri improvizate, ci cu garduri verzi. Acestea vor ramine. Dar cei cu ceapa, ridichi sau afumatoare de sunca vor disparea sigur", a completat Matisan. (Iulia CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739398 zile, 18 ore, 59 minute, 28 secunde
in sfarsit un tanar care vrea sa faca ceva. Se vede si prin oras tinere...tine-o tot asa... si nu mai pune botul la ce iti spun toti astia care au venit de la tara sa se faca oraseni dar tot tarani au citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.