Ultima oră

Un bebelus fost externat din maternitate cu piciorusele in ghips

Raluca Manolache
10 aug 2010 928 vizualizări
Mamica ii acuza pe medici ca i-au ascuns problema nou-nascutului

O mamica de 18 ani din comuna Paulesti acuza cadrele medicale de la maternitatea Spitalului Judetean de Urgenta "Sf. Pantelimon" ca i-au ascuns ca fetita pe care a nascut-o are probleme la picioruse. Ionela Marian povesteste ca s-a internat in spital vineri si, dupa citeva ore, a dat nastere unei fetite sanatoase de 3,8 kg pe care a numit-o Anamaria. Nimeni nu i-a spus insa ca bebelusul ar avea probleme pina ieri cind, inainte de externare, a fost trimisa la ortopedie pentru a-i pune micutei picioarele in ghips. "Nasterea a decurs fara probleme si cadrele mi-au spus ca fata este bine, ca nu are probleme. Astazi (ieri n.r.), cind am mers la externare, ni s-a spus ca trebuie sa i se bage piciorusele in ghips la ortopedie. Nu am stiut nimic pina acum, o asistenta s-a scapat si mi-a spus. Nu am observat nimic pina acum pentru ca la alaptat primeam copilul infasat", ne-a spus Ionela Marian. Nici bunica fetitei nu a stiut despre aceasta problema si nu intelege de ce s-a tinut acest lucru secret. "Simbata am venit in vizita si mi s-a spus ca fetita este sanatoasa. Puteau sa ne anunte si pe noi", a aratat Maricica Marian, bunica micutei. Copila avea ieri piciorusele pansate pina peste glezne, iar parintii nu stiu daca a suferit o fractura in timpul nasterii sau sufera de o malformatie congenitala. Chiar daca banuiesc ca bebelusul ar fi putut fi bruscat la nastere, membrii familiei nu doresc sa depuna plingere nici la Colegiul Medicilor nici la conducerea spitalului. "Noi vrem sa semnalam aceasta problema, pentru ca si alti parinti pot pati acest lucru. Nu vom depune plingere, vrem doar sa semnalam aceasta situatie. Nu avem nici o putere, sintem oameni de rind", spune bunica fetitei. De partea cealalta, oficialii Spitalului nu au dorit sa comenteze aceasta situatie pe motiv ca mama fetitei nu a depus nici o plingere scrisa, insa admit ca este posibil ca micuta sa fi avut de suferit in timpul nasterii. Maternitatea din Focsani a mai fost implicata intr-un scandal si in luna iunie, cind o femeie de 42 ani din satul Varnita, comuna Racoasa, a murit pe patul de spital dupa ce a dat nastere unui baietel sanatos. In acest caz, procurorii s-au autosesizat in urma materialelor aparute in presa. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.