Ultima oră

LIFE:Utile:Dieta in cuplu: cum sa reusiti impreuna; Cele mai frecvente boli care duc la infertilitate

Ziarul de Vrancea
7 aug 2010 549 vizualizări
Apa din piscine si stranduri poate provoca infectii digestive, la ochi, urechi si piele; ; Fast-food-ul predispune la aparitia alergiilor

Apa din piscine si stranduri poate provoca infectii digestive, la ochi, urechi si piele


Specialistii in sanatate publica din Ministerul Sanatatii avertizeaza ca apa din piscine si stranduri poate cauza o serie de infectii, localizate cel mai frecvent la nivelul pielii, al ochilor, urechilor, dar si digestive si recomanda respectarea normelor de igiena. "Apa din piscina si stranduri poate sa fie o sursa de microorganisme infectioase , precum bacterii, virusuri, paraziti si ciuperci care, patrunzand in organism, pot genera o serie de infectii localizate, cel mai frecvent, la nivelul pielii, ochilor, urechilor si tubului digestiv. Chiar si in piscinele atent ingrijite exista pericolul contactarii anumitor infectii, deoarece unii germeni sunt rezistenti la produsele dezinfectante si cele cu clor puse in apa", arata Ministerul Sanatatii intr-un comunicat remis, vineri, agentiei Mediafax. Integral in Romania Libera.


Dieta in cuplu: cum sa reusiti impreuna


Este dificil sa slabesti. Trebuie sa mananci sanatos, sa faci exercitii fizice, sa ai multa ambitie si de asemenea, sa primesti sprijin din partea partenerului de viata. V-ati casatorit, a fost alaturi de tine cand ai decis sa iti schimbi cariera si aveti grija amandoi de copii. Cand doi oameni sunt de acord sa imparta totul, nu ar trebui sa adopte impreuna un stil de viata mai sanatos? De ce ar trebui sa tineti dieta impreuna? Potrivit unui nou studiu realizat de Universitatea Yale, cand ambii parteneri sunt motivati sa scape de kilogramele in plus, ei se pot sprijini reciproc si pot slabi mai mult decat daca doar unul dintre ei tine dieta, informeaza site-ul healthnews.com. Integral in Romania Libera.


Nanotehnologie si titan pentru proteze auditive


Noile aparate care redau auzul, obtinute prin nanotehnolgie, sunt potrivite pentru medii cu mult zgomot de fond, in timp ce protezele din titan sunt utile cand canalul auditiv e obstructionat. Alegerea aparatului auditiv ar trebui sa tina de stilul de viata pe care il aveti si de tipul de boala care a cauzat diminuarea auzului. Statisticile arata ca 95% dintre hipoacuzici reusesc sa auda din nou apeland la aparatul auditiv, fara a fi nevoie de medicatie sau interventii chirurgicale. Integral pe EvZ.ro.


Cele mai frecvente boli care duc la infertilitate


Infectiile genitale, tumorile benigne (fibroamele), tulburarile endocrine sunt afectiuni care pun in pericol sansele femeilor de a avea copii. Multe afectiuni din sfera genitala pot evolua fara manifestari vizibile, fiind descoperite abia in momentul aparitiei complicatiilor, cand riscul sa fie afectata fertilitatea este mare. Printre cele mai frecvente probleme ce pot cauza infertilitate sunt infectiile genitale, fibroamele, ovarele polichistice, endometrioza. Integral pe EvZ.ro.


Fast-food-ul predispune la aparitia alergiilor


Alimentatia bogata in grasimi scade rezistenta organismului la factorii alergeni, sunt de parere expertii din Italia. Preparatele de tip fast-food sunt asociate cu un risc crescut de boli cardiovasculare, obezitate si diabet. Un grup de cercetatori italieni au descoperit recent ca persoanele, in special copiii, care au o alimentatie bazata pe acest tip de mancare prezinta un risc crescut de a dezvolta alergii, relateaza "Daily Mail". Oamenii de stiinta spun ca regimul alimentar bazat pe carne, zahar si grasimi scade numarul de celule sanatoase din organism, iar fara acestea organismul este predispus la aparitia astmului, a eczemelor sau a altor tipuri de alergii. Integral in Gandul.


Veninul de albine este antiinflamator si analgezic


Produsele stupului, mierea, laptisorul de matca, ceara, propolisul, sunt recunoscute pentru beneficiile lor terapeutice. Mai putin cunoscute sunt calitatile veninului de albine, un medicament complex. Specialistii afirma ca veninul de albine stimuleaza sistemul imunitar si sistemul endocrin si detoxifica organismul prin cresterea circulatiei in zona de aplicare. Teste de laborator au aratat ca veninul de albine contine 18 substante active, printre care si melitina, un antiinflamator de 100 de ori mai puternic decat hidrocortizonul, care stimuleaza reactia antiinflamatoare a organismului. Integral in Adevarul.




de Stefan Popovici HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.