Ultima oră

Diponibilizarile au desfiintat orchestra de camera «Unirea»

Doina Ganea
7 aug 2010 930 vizualizări
Alesii locali au aprobat noua organigrama care trimite in somaj 191 de subordonati ai Primariei Focsani u cea mai mare lovitura a primit-o insa Ateneul Popular, care dupa doar patru luni de la înfiintare, se trezeste cu orchestra de camera Unirea desfiintata

Consiliul local Focsani a aprobat in sedinta extrordinara de saptamina aceasta noua organigrama a Primariei si a institutiilor subordinate, care reduce cu 59 numarul functionarilor si cu 132 numarul politistilor comunitari de la nivelul municipiului, numarul total al disponibilizatilor fiind de 191 de persoane. Dintre acestea, 20 vor fi trimise in somaj de la Administratia Pietelor, 19 de la Directia de Dezvoltare, 3 de la Pastorala, 8 de la "Tara Vrancei" si alti 4 salariati de la Teatrul Municipal. Ateneul avea 13 angajati, din care au plecat 2 si vor mai pleca 2. Si de la Clubul Sportiv vor pleca 2 oameni. Cea mai mare lovitura a primit-o insa Ateneul Popular care dupa doar patru luni de la infiintare, se trezeste cu orchestra de camera "Unirea" ca a fost in intregime desfiintata, cu un dirijor si sase instrumentisti. "Fac precizarea ca aceste posturi in anul 2010 nu pot fi ocupate prin concurs, fapt interzis de prevederile OUG 1/2010 privind unele masuri de reincadrare in functii a unor categorii de personal din sectorul bugetar. De asemenea, aceste posturi nu sint bugetate. Avind in vedere ca trebuie sa ne incadram in prevederile OUG 63/2010, nu se justifica pentru acest an sa se mentina cele 7 posturi vacante in conditiile in care nu pot fi ocupate si in conditiile in care se fac reduceri de personal», a precizat in justificarea proiectului directorul Directiei de resurse umane din cadrul Primariei Focsani, Micsunica Baciu. "Orchestra Unirea" si-a inceput activitatea in martie 2009, primind o subventie de 18.000 lei de la Ministerul Culturii. «Noi intelegem ca datorita reducerilor de personal din sectorul bugetar, dupa doar 4 luni, intreaga orchestra este desfiintata, dar este regretabil. Orchestra continua activitatea Filarmonicii de Stat" Unirea" (1947-1962), fiind desfiintata atunci de autoritatile Regiunii Galati, ea reprezentind in acea perioada prima si singura institutie de spectacole profesionita din Focsani», a declarat in plenul sedintei de CL directorul Ateneului Popular, Valentin Gheorghita. (Doina GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.