Ultima oră

Tineri in sevraj de la heroina, ajunsi la spital

Ziarul de Vrancea
7 aug 2010 813 vizualizări
Un baiat de 27 ani si o fata de 20 ani si-au injectat heroina si apoi li s-a facut rau in Gara Focsani u cei doi au ajuns la Urgente in stare grava u tinerii vor fi cercetati de politistii de la crima organizata

Consumatorii de droguri isi fac aparitia din nou in Vrancea. Doi tineri din Focsani, o fata de 20 ani, Florentina M., si un baiat de 27 ani, Gabi Onoroiu M., au ajuns joi seara in stare grava la Spitalul Judetean de Urgenta "Sf. Pantelimon" Focsani dupa ce nu au mai reusit sa isi ia doza zilnica de droguri. Cei doi au intrat in sevraj (starea de rau ce urmeaza dupa ce un toxicoman inceteaza sa-si mai administreze drogul din pricina lipsei de stupefiante pe care era obisnuit sa le consume, n.r.) fiind preluati de la Gara de catre un echipaj al Ambulantei. Diagnosticul pus de medici a fost de "sindrom de sevraj de la heroina". "Cei doi pacienti au ajuns la Unitatea de Primiri Urgente in sevraj acuzind dureri de oase, cap si avind stare de somnolenta. Au fost internati in sectia de terapie intensiva unde au fost tinuti sub stricta supraveghere medicala", spune Oana Racu, de la Biroul de Presa al Spitalului din Focsani. Pentru ca starea de sanatate a celor doi tineri nu s-a imbunatatit, doctorii au decis sa ii transfere la un spital din Bucuresti, ulterior tinerii ajungind la Iasi. Cu toate acestea, medicii de la Ambulanta nu au reusit sa comunice cu acestia pentru ca se aflau in continuare in sevraj si foarte agitati. Nu este pentru intiia oara cind tinarul de 27 ani ajunge pe mina medicilor de la Spitalul din Focsani. De exemplu, in luna octombrie a anului trecut a avut nevoie de ingrijiri medicale dupa ce a fost implicat intr-un scandal pe fondul consumului de alcool, in luna aprilie s-a internat, diagnosticul fiind de intoxicatie alcoolica, iar in mai s-a prezentat la UPU pentru ca se simtea rau dar intr-un final a parasit unitatea.


Cazul a fost preluat de crima organizata


Si politistii au fost sesizati de angajatii Sectiei UPU a Spitalului de Urgenta Focsani despre faptul ca cei doi tineri se manifesta violent in sectie. Gabi Onoroiu M., 27 ani si Florentina M., 20 ani, au fost potoliti de catre politistii de ordine publica veniti la spital. Cei doi tineri au spus ca s-au deplasat la Bucuresti, de unde, prin intermediul unor prieteni, au cumparat heroina pe care si-au injectat-o in vene, ulterior venindu-le rau. Cazul a fost preluat de catre lucratorii de la Serviciul de Combatere a Crimei Organizate Vrancea, care urmeaza sa stabileasca daca tinerii au consumat intr-adevar heroina. Pentru acest lucru se asteapta si rezultatele analizelor toxicologice. "Tinerii au venit cu trenul de la Bucuresti iar in Gara Focsani li s-a facut rau. Au acuzat probleme medicale si au fost dusi la spital, unde au declarat ca au consumat heroina. "Noi nu am apucat sa vorbim cu ei pentru ca au fost tot timpul sub supraveghere medicala. Mai intii au fost internati la Focsani, apoi transferati la Bucuresti. Numai ca nu au mai ajuns in capitala pentru ca au fost intorsi din drum si redirectionati spre un spital din Iasi. Cind se va putea vom sta si noi de vorba cu ei sa vedem ce s-a intimplat", ne-a spus comisarul sef Costel Manea, seful Serviciului de Combatere a Crimei Organizate din cadrul politiei vrincene.


Heroina, principalul drog la supradoze


Aceste cazuri sint destul de rare in judet, insa medicii au mai avut cazuri de tineri care au ajuns in sevraj la spital. Heroina este o pudra alba sau bruna care provoaca stari euforizante si are o putere analgezica de 10 ori mai mare decit a morfinei. La fel ca morfina, estompeaza activitatea intelectuala si influenteaza starea psihica in sensul eliminarii fricii si proastei dispozitii. Injectarea este cea mai periculoasa, din cauza ritmului in care consumatorul simte nevoia sa creasca doza si a riscului de supradoza. Moartea se poate produce in timp prin embolie pulmonara si ciroza, iar la supradoza, prin stop cardiac si blocaj respirator. Este principalul drog diagnosticat la decesele prin supradoza, fiindca exista o limita foarte ingusta intre doza normala si cea fatala. (R. MANOLACHE, D. CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.