Ultima oră

Festivalul Internațional de Film "Anonimul" cheamă vrâncenii în Deltă

Camelia Condurache
7 aug 2010 2231 vizualizări

Aflat la a VII-a ediție, Anonimul se va desfășura în perioada 9-15 august 2010, la Sfântu Gheorghe, în Delta Dunării. În timpul zilei, filmele sunt proiectate în săli de cinema, iar în timpul nopții în aer liber. Intrarea este gratuită

Festivalul Internațional de Film Independent "Anonimul", care va avea loc între 9-15 august la Sfântu Gheorghe, își menține structura competițională și în acest an, cuprinzând secțiunile de lungmetraj, scurtmetraj ficțiune și scurtmetraj animație. Extra concurs, festivalul va relua programul Eco Docs, inițiat în anul 2007, în care se vor prezenta producții recente despre problemele actuale globale. De asemenea, "Anonimul" va cuprinde secțiunea filmelor românești, proiectând scurt și mediumetraje, documentare și lungmetraje. Cele 7 titluri propuse de selecționerul Ludmila Cvikova pentru Competiția de Lungmetraj concurează pentru Marele Premiu al Festivalului, în valoare de 3.000 de dolari, acordat exclusiv pe baza voturilor publicului prezent la festival.

Vrâncenii merg la festivalurile de film

Paul Petrache, student în anul IV la Facultatea de Film din cadrul UNATC București, este unul dintre vrâncenii care au participat la edițiile anterioare ale "Anonimului". "Am aflat de existența acestui festival în anul 2007, iar un an mai târziu am reușit să ajung la a cincea lui ediție. Drumul în sine a fost o aventură. De la Tulcea, am călătorit cu vaporul până la destinație, iar în Sfântu Gheorghe am stat la cort", ne spune el.

Printre lungmetrajele care l-au încântat se numără chiar câștigătorul Trofeului "Anonimul" din 2008, "Silent Light", în regia mexicanului Carlos Reygadas, precum și "Boogie" al regizorului român Radu Muntean.

În comparație cu celelalte festivaluri de film românești, "Anonimul" are o vechime de 7 ani și a apărut într-o perioadă în care "România nu se afla nici măcar pe harta cinematografică a lumii", după cum a declarat prestigiosul regizor Peter Greenaway în anul 2005, când a fost invitat de onoare al festivalului.

"«Anonimul» se remarcă în primul rând prin locație, care e superbă, iar faptul că Marcel Iureș este președintele festivalului contribuie considerabil la prestigiul acestuia. Oamenii pe care Iureș i-a cooptat și felul în care a promovat festivalul de la primele ediții l-a impus pe piața festivalieră autohtonă. Este regretabilă atitudinea Consiliului Național al Cinematografiei, care a lăsat garda foarte jos și nu a sponsorizat ediția din acest an a festivalului. Consider că este un festival foarte reușit, motiv pentru care voi merge în Deltă și la această ediție și sfătuiesc cititorii să facă aceeași alegere, în locul unui sejur banal pe litoralul românesc ", ne-a mai spus Paul.

Ediția a VII-a a Festivalului Internațional de Film Independent "Anonimul" este organizată de Fundația Anonimul, cu sprijinul Ministerului Culturii și Patrimoniului Național, Ministerului Dezvoltării Regionale și Turismului, Consiliului Județean Tulcea, Institutului Cultural Român și Televiziunii Române, producător asociat. Pentru mai multe detalii, puteți accesa site-ul oficial, www.festival-anonimul.ro. (Camelia CONDURACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739392 zile, 2 ore, 39 minute, 27 secunde
un articol foarte interesant
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.