Ultima oră

ESENTIAL: Ioan Niculae: Basescu e dezinformat. Imi mut afacerile in Bulgaria din cauza prigoanei impotriva oamenilor de afaceri

Ziarul de Vrancea
5 aug 2010 498 vizualizări
Presedintele Traian Basescu a atacat miercuri seara, in cadrul unei emisiuni la TVR, miliardarii romani care au anuntat ca isi vor muta afacerile in strainatate, din cauza impozitelor mari din tara noastra, printre cei vizati fiind si Ioan Niculae, patronul Interagro.

Omul de afaceri a declarat insa pentru HotNews.ro ca presedintele este dezinformat, iar decizia de a-si muta afacerile in alta tara nu are nicio legatura cu nivelul de impozitare din Romania. Niculae mai spune ca va cere din nou astazi sa fie primit de seful statului pentru a-i explica de ce e nemultumit.


Ioan Niculae si-a motivat decizia de a-si muta afacerile in Bulgaria prin "prigoana impotriva oamenilor de afaceri romani", de care se fac vinovate "anumite servicii ale statului".


"Nu are nicio legatura cu nivelul de impozitare. E vorba de aceasta urmarire permanenta, toata aceasta prigoana impotriva oamenilor de afaceri romani. Deci nu are legatura cu ce a spus dansul. Acesta a fost motivul nemultumirii", a declarat Ioan Niculae pentru HotNews.ro.


El a mai precizat ca a incercat sa ii spuna personal presedintelui despre aceasta situatie, insa nu a fost primit.


"Fac in continuare demersuri. O sa fac chiar astazi o adresa oficiala domnului presedinte, sa ma primeasca pentru a ii explica de ce suntem nemultumiti", a mai spus omul de afaceri.


In cadrul emisiunii de la TVR, presedintele Traian Basescu i-a reprosat miliardarului Ioan Niculae ca vrea sa-si mute afacerile in Bulgaria, dupa ce a primit ani la rand gaze mai ieftine decat toata populatia.


"Am vazut un domn zilele trecute. El se numeste Niculae, un domn de pe la Brasov, miliardarul, care spunea ca el se muta in Bulgaria, ca sunt impozitele mai mici, ca e 10% cota unica. Trebuie sa ai un tupeu extraordinar sa faci astfel de afirmatii. Bine, domnule Niculae, dar de cati ani primesti gaze la pret mai mic, nu ti-e rusine? Te duci cu tot cu gaze ieftine in Bulgaria? Acolo o sa platesti 380 de dolari pe metrul cub", a spus Basescu.


Criticile lui Traian Basescu i-au vizat si pe "magnatii" care dau lectii statului.


"Domnul Patriciu nu a intrebat pe nimeni cand a vandut la KazMunaiGaz, nici macar pe prietenul Tariceanu, dar vine sa ne dea noua lectii. Vine televiziunea lui Vantu si ne da si ea lectii, cand are atatea datorii. Cei cu bani au ajuns cu tupeul dincolo de limite care pot fi acceptate. Ei mai au nevoie de o debandada ca la inceputul anului \'90 ca sa poata controla tranzactiile statului", a mai declarat Basescu.


de Dragos Comache HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.