Ultima oră

Dumbraveni si Suraia au ANL-uri portocalii pe hirtie

Iulia Crețu
5 aug 2010 577 vizualizări
Deocamdata nu s-au anuntat sursele de finantare pentru ridicarea celor cinci blocuri destinate familiilor de tineri din comunele Vrancei

Saptamina trecuta, la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului s-au semnat contractele si avizele pentru constructia de locuinte destinate tinerilor in doua localitati rurale din Vrancea. Pe hirtie, la Dumbraveni si la Suraia ar trebui sa se construiasca in total cinci blocuri. Termenul de incepere a lucrarilor nu se cunoaste tocmai pentru ca nu s-au identificat sursele de finantare pentru proiectul "ANL satesc". Primarul democrat liberal de la Dumbraveni, Ionel Strimbei, a preferat sa nu raspunda la intrebarea reporterilor Ziarului de Vrancea si anume: "in ce mandat vor fi gata blocurile? In cel prezent sau in viitorul?". Semn ca si pentru oamenii de la Putere nimic nu mai "duduie". "Mai sper eu sa le vad gata? S-a semnat contractul, s-au semnat avizele, am fost lunea trecuta la minister, iar primele doua proiecte avizate pentru ANL-uri au fost din Vrancea. Este vorba despre proiectul nostru de la Dumbraveni pentru doua blocuri P ^ 2, cu 27 apartamente si garsoniere, si alte trei blocuri la Suraia. Am repartizat 5.000 mp pentru blocuri, parcari si locuri de joaca. Terenul beneficiaza de utilitati, apa si electricitate. La ANL este un entuziasm de inceput, avem peste 50 de cereri de la tineri dar nu cred ca se vor incepe lucrarile anul acesta", ne-a declarat primarul Ionel Strimbei. Pe acelasi amplasament unde se asteapta ridicarea ANL-urilor, la Dumbraveni, s-au facut lotizari si pentru locuri de casa destinate celor afectati de inundatii. "Am carte funciara, am preluat 9 hectare de teren pentru cei afectati de inundatii. Avem cereri in analiza pentru 100-110 locuri de casa pentru sinistrati", a completat gospodarul de la Dumbraveni. Cit despre locuintele destinate tinerilor de la Focsani, aici nu se mai stie nimic despre termenul in care sutele de aspiranti vor ajunge sa se mute in casa noua. Conditia esentiala pentru a primi un ANL este sa nu aveti peste 35 de ani. Asa ca, rugati-va sa treaca recesiunea cit mai repede. (Iulia CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.