Ultima oră

ESENTIAL:Prioritatile FMI pentru Romania, in perioada urmatoare

Ziarul de Vrancea
4 aug 2010 462 vizualizări
Atragerea fondurilor UE, Legea pensiilor si implementarea Legii salarizarii unice / Discutiile pentru un nou acord sunt "premature"

Jeffrey Franks, seful delegatiei Fondului Monetar International a declarat ca reforma pensiilor este esentiala pentru a asigura stabilitatea sistemului fiscal si, de asemenea, este esentiala implementarea Legii salarizarii unice - ambele "urmand a fi aprobate in Parlament in septembrie". Alte reforme vizate: in domeniul asistentei sociale, in domeniul muncii. Franks a spus ca nu au fost discutii cu Guvernul pentru un nou acord acest lucru fiind "prematur". La intrebarile legate de modelul de abordare a unei eventuale schimbari a Guvernului, Franks a spus: "Noi nu sprijinim niciun Guvern anume, suntem interesati ca politicile sa fie implementate de oricare Guvern ar fi la putere".


Masurile adoptate pana acum de Guvern, "impreuna cu o colectare mai buna a veniturilor si continuare a limitarii cheltuielilor - ar trebui sa fie suficiente pentru a tine deficitul bugetar sub 6,7% in 2010. Daca masurile sunt continuate si pe viitor, Romania ar trebui sa se gaseasca, de asemenea, intr-o pozitie mai buna pentru a-si atinge obiectivele de deficit in 2011 si 2012 fara a mai fi nevoie de un efort suplimentar semnificativ".


Reprezentantul FMI a declarat ca nu crede in existenta unei dileme referitor la cea mai potrivita abordare: crestere economica sau reducerea deficitului? In schimb, acesta a subliniat ce nu trebuie sa se intample in situatia stimularii cresterii economice. "Politicile de stimulare a cresterii nu ar trebui sa includa subventii masive guvernamentale".


Intalnirea board-ului FMI este programata pentru sfarsitul lunii septembrie. In schimb, banii de la Comisia Europeana vor sosi pana la jumatatea lunii septembrie, potrivit declaratiilor de miercuri, 4 august.


de Ioana Morovan HotNews.ro, EurActiv.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.