Ultima oră

Primaria Focsani concediaza aproape 200 de angajati

Ziarul de Vrancea
4 aug 2010 1885 vizualizări
Primarul Bacinschi sustine ca vor fi trimisi in somaj 191 de salariati u grosul disponibilizatilor va fi de la Politia Comunitara, dar vor pleca acasa si angajati din institutiile culturale si sportive ale municipalitatii

Primarul Decebal Bacinschi a pregatit o noua varianta de reorganizare a Primariei Focsani, care prevede disponibilizarea a 191 de salariati. Cele mai multe disponibilizari vor fi facute la Politia Comunitara, de unde vor pleca 132 de persoane . Dupa acestia, cei mai afectati vor fi salariatii de la Salubritate, cu 19 angajati care vor fi trimisi in somaj, si de la Administratia Pietelor, care va trebui sa se debaraseze de 20 de angajati. Potrivit sefului executivului local, primii pe lista disponibilizatilor sint cei care desfasoara in paralel alte afaceri, fiind vorba in mod deosebit de citiva functionari de la Serviciul de Impozite si Taxe, unde sint 40 de functionari si de la Fond Locativ, care sint actionari la firme. Primarul a explicat ieri ca pina acum din Primarie au plecat 57 persoane, din care unele au iesit la pensie, iar altele si-au cerut transferul la locuri de munca mai bine platite. "De la Primarie si institutiile subordonate vor pleca 59 de persoane, din care 20 de la Administratia Pietelor, 19 de la Directia de Dezvoltare, 3 de la Pastorala, 8 de la "Tara Vrancei" si alti 4 salariati de la Teatrul Municipal. Ateneul are la ora aceasta 13 angajati, din care au plecat 2 si vor mai pleca 2. Si de la Clubul Sportiv vor pleca 2 oameni", a spus primarul. Organigrama va fi miine dupa-amiaza prezentata consilierilor locali, urmind ca ea sa fie trimisa ulterior Agentiei Nationale a Functionarilor Publici (ANFP) spre avizare.


Disponibilizari in masa la Politia Comunitara


132 de persoane angajate la Politia Comunitara a Municipiului Focsani au toate sansele sa isi piarda locul de munca. Personalul contractual, adica salariatii care au ca sarcina de serviciu paza unor obiective din Focsani, este vizat de aceasta disponibilizare colectiva. Ion Gheorghe, seful Politiei Comunitare, spune ca nu s-au stabilit inca criteriile ce vor sta la baza selectarii salariatilor care vor fi dati afara, acestea urmind sa se stabileasca dupa sedinta extraordinara de Consiliu Local de joi. "Aceasta este hotarirea Guvernului. La 100.000 de locuitori trebuie sa existe 100 de persoane incadrate. Pentru ca Focsani are aproape 98.000 de locuitori trebuie sa fie incadrate 98 de persoane", a precizat Ion Gheorghe. O parte dintre angajati isi vor pierde locul de munca dupa ce Politia Comunitara a ramas si cu mai putine posturi in organigrama, fiind taiate in luna iunie 63 de posturi ce nu erau ocupate. Asa se face ca in Consiliul Local s-a decis ca numarul de posturi sa se reduca de la 319 la 256. Aceasta reorganizare a venit dupa ce anul trecut 29 de paznici au ajuns in somaj dupa ce Politia Comunitara a pierdut unele contracte cu diferite institutii din oras. Agentii de paza care si-au pierdut locul de munca la acea data faceau parte din rindul celor care nu si-au respectat atributiile, au fost sanctionati sau au beneficiat de mai multe concedii de boala in mod nejustificat. (D. GANEA, R. MANOLACHE)





În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739397 zile, 3 ore, 26 minute, 55 secunde
FFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF BINEEEE !!!!!!!!!!!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.