Ultima oră

Primariile vor stringe cureaua pina in trimestrul IV

Doina Ganea
4 aug 2010 710 vizualizări
Oficialii Directiei de Finante Vrancea au anuntat primariile ca le-au fost transferate fondurile la bugetele locale de pe trimestrul III in trimestrul IV

Reprezentantii Directiei Generale a Finantelor Publice (DGFP) Vrancea au facut citeva precizari legate de transferul unor sume de bani, din trimestrul III in trimestrul IV, aferente bugetelor locale. Masura a fost anuntata inca de luna trecuta de catre seful Consiliului Judetean (CJ) Vrancea, Marian Oprisan, in sedinta CJ, dar pe care a catalogat-o ca fiind o "smecherie" a Guvernului prin care bugetele locale nu vor mai primi de fapt nici un ban pina la sfirsitul anului. "Primariile vrincene si CJ ramin fara 75 miliarde lei vechi doar din pixul ministrului Finantelor. Din care cea mai mare suma, 65 de miliarde de lei va fi luata de la CJ. Este o smecherie ordinara a Guvernului care isi permite sa faca asa ceva. Din acest motiv nu vor mai fi bani nici pentru protectia copilului, nici pentru cheltuielile materiale ale institutiilor din subordine", a spus Oprisan. Oficialii DGFP au recunoscut ca a venit adresa prin care acesti bani sint mutati din trimestrul trei in trimestrul patru al acestui an. "Avind in vedere executia bugetului general consolidat, gradul de incasare a veniturilor bugetului de stat, necesitatea incadrarii in tintele de deficit bugetar stabilite, potrivit acordurilor incheiate cu organismele financiare internationale si executia bugetara a unor indicatori ce reflecta procentul de utilizare a sumelor defalcate din TVA alocate judetului Vrancea prin Legea 11/2010 a bugetului de stat pe anul 2010, la finele semestrului I a.c. Ministerul Finantelor Publice, prin adresa nr. 372018/29.06.2010, a modificat repartizarea pe trimestre a sumelor defalcate din taxa pe valoarea adaugata aprobate initial judetului Vrancea. Pe total sume defalcate din TVA au fost diminuate, in trimestrul III a.c., cu 9.250 mii lei, fiind suplimentate cu aceeasi suma prevederile trimestrului IV a.c.", se arata in raspunsul primit de la DGFP la solicitarea Ziarului de Vrancea. Conducerea Directiei de Finante contrazice insa suspiciunile legate de posibilitatea ca aceste sume defalcate din TVA sa nu mai ajunga in bugetele primariilor pina la sfirsitul anului. "Va informam totodata ca nu exista nicio legatura intre aceasta modificare a trimestrialitatii introdusa in bugetul consolidat al judetului Vrancea si o eventuala rectificare bugetara. Pentru definitivarea rectificarii bugetare pe anul 2010, impreuna cu unitatile administrativ""teritoriale analizam modul de utilizare a sumelor defalcate din TVA, repartizate pe destinatii acestora, urmind a determina eventualele economii ce se vor realiza in semestrul II a. c. din aplicarea prevederilor Legii 118/2010, OUG 63/2010 si OUG 55/2010", ne-a precizat directorul DGFP Vrancea, Eugen Ciorici. (Doina GANEA)




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.