Ultima oră

Lesinati de caldura, vrincenii au apelat Ambulanta

Raluca Manolache
4 aug 2010 575 vizualizări
Medicii le recomanda bolnavilor sa evite, pe cit posibil, expunerea prelungita la soare între orele 11.00 si 18.00

Temperaturile caniculare nu ii iarta pe vrincenii care stau prea mult cu capul in soare si nu au grija de propria lor sanatate. Medicii de la Ambulanta lucreaza la foc continuu pentru ca mercurul in termometre a urcat si pina la 35 de grade Celsius la orele prinzului si unele persoane au avut nevoie de ajutor medical pentru ca s-au simtit rau. Asa se face ca solicitarile au crescut cu 8-10% in ultimele zile si cadrele de la Serviciul de Ambulanta Judetean (SAJ) incearca sa raspunda cit mai rapid solicitarilor. "Din cauza caldurii si persoanele care se afla in casa se simt rau. Un bolnav este suficient sa fie expus si jumatate de ora la soare pentru a se simti rau. Numarul solicitarilor a crescut in ultimele zile, dar facem fata situatiei. Lucram cu minus personal de ani de zile si sintem obisnuiti", spune dr. Cristian Onia, managerul Ambulantei. Cadrele medicale fac din nou apel la populatie sa respecte masurile de protectie ce se impun in situatiile de acest gen si, mai ales, sa evite iesirea din casa in orele amiezii, cind soarele bate cel mai tare. Pentru ca Vrancea se afla sub cod galben si astazi, medicii le recomanda bolnavilor sa evite, pe cit posibil, expunerea prelungita la soare intre orele 11.00 si 18.00, iar in perioadele de canicula este recomandat consumul zinic de lichide, intre 1,5-2 litri. De asemenea, trebuie sa consumati cit mai multe fructe si legume proaspete, deoarece acestea contin o mare cantitate de apa. Cei care doresc sa fuga de arsita din oras si merg la plaja trebuie sa aiba in vedere ca expunerea excesiva direct la razele solare poate provoca diferite tipuri de cancer de piele, arsuri si imbatrinire accelerata a pielii, cataracta si alte boli ale ochilor, dar si reducerea eficientei sistemului imunitar. Se recomanda sa evitati expunerea la soare in orele de virf, sa cautati umbra, sa purtati palarie, ochelari de soare si sa folositi corect produsele pentru protectie solara. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.