Ultima oră

ESENTIAL:Cele doua elicoptere care au aterizat de urgenta in Arges au fost localizate. Nu exista victime si nici pagube materiale

Ziarul de Vrancea
3 aug 2010 435 vizualizări
Cele doua elicoptere militare israeliene care au aterizat de urgenta, marti, in sudul judetului Arges, au fost localizate de fortele Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Arges si Inspectoratului Judetean de Jandarmi (IJJ) Arges trimise in zona, anunta Agerpres. Nu s-au inregistrat victime si nici pagube materiale.

Potrivit purtatorului de cuvant al IPJ Arges, subinspectorul Robert Radu, aparatele de zbor au fost localizate intre localitatile Vulpesti si Deagul de Sus. In urma aterizarii de urgenta nu au fost inregistrate victime si nici pagube materiale, potrivit sursei citate.


La actiunea de localizare au participat atat jandarmi, cat si politisti din orasul Costesti si de la posturile comunale arondate.


IDF confirma incidentul


Fortele Armate Israeliene au confirmat incidentul, precizand ca la scurt timp de la decolare pilotii au fost avertizati de echipamentul de bord ca exista o problema mecanica sau electrica. Echipajul a solicitat si a executat o aterizare controlata si s-a intors la o baza aeriana din Romania pentru reparatii.


Un avion de transport Hercules va pleca marti spre Romania pentru a aduce in Israel echipamentele tehnice defecte.


Doua elicoptere militare israeliene au aterizat de urgenta pe un camp din comuna Vulpesti, judetul Arges. La apelul de urgenta 112 s-a anuntat ca nu sunt probleme tehnice majore. Reprezentantii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Arges au precizat ca situatia nu impune interventia pompierilor.


Incidentul vine la putin timp dupa ce un alt elicopter israelian CH-53, care participa la exercitiul comun aerian romano-israelian Blue Sky 2010, s-a prabusit in apropiere de localitatea brasoveana Fundata. In urma accidentului de luni, 26 iulie, sase soldati israelieni si unul roman si-au pierdut viata.


"Din cate cunoastem noi, totul este in regula. Este o zona de campie, accesul nu este ingreunat" - a precizat un reprezentant al Jandarmeriei Arges, intr-o interventie in direct la Antena 3.


"Am fost informati de catre centrul de comanda al acestor elicoptere ca nu sunt probleme deosebite si ne-au transmis ca nu au nevoie de ajutorul nostru. In consecinta, nu am trimis forte de interventie la fata locului", a declarat seful ISU Arges, citat de Mediafax.


Nici reprezentantii Serviciului Judetean de Ambulanta nu au primit nicio solicitare prin 112 pentru a trimite echipaje la fata locului - a declarat seful Serviciului, Cristina Niculescu.


Ministerul Apararii Nationale a confirmat, intr-un comunicat dat publicitatii, ca este vorba despre elicoptere israeliene


"Marti, 3 august, in jurul orei 08.00, doua elicoptere israeliene de transport tip CH-53, care au participat la exercitiul comun aerian romano-israelian BLUE SKY 2010, aflate in zbor de repatriere, au solicitat autoritatilor romane sa aterizeze in regim de urgenta, pentru o escala tehnica, in zona localitatii Vulpesti, judetul Arges" - se precizeaza in comunicat.


Autoritatile militare romane sunt in contact cu echipajele celor doua elicoptere, pentru stabilirea nevoilor de sprijin, urmand ca la inlaturarea cauzelor care au impus escala tehnica, elicopterele israeliene sa-si continue zborul, mentioneaza Ministerul Apararii Nationale.


de Redactia Stiri HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.