Ultima oră

AUTO:ATS - compania lui Tariceanu vinde masini Ford pe langa cele Citroen

Ziarul de Vrancea
3 aug 2010 475 vizualizări
De la 1 august Romcar nu mai este reprezentantul Ford in Romania

Compania ATS, controlata de fostul premier Tariceanu va vinde si masini Ford pe langa cele Citroen, iar in acest scop un dealer Citroen din Baneasa este convertit in dealer Ford, compania urmand sa deschida un nou punct de vanzare pentru marca franceza la parterul unei cladiri de birouri. Pe de alta parte, de la 1 august activitatea de comercializare a masinilor Ford in Romania nu mai este gestionata de Romcar, ci de Compania Nationala de Vanzari care se va ocupa si de activitatile de post-vanzare. Britanicul Paul Flanagan conduce noua companie de vanzari.



Flanagan, seful Companiei Nationale de Vanzari a fost responsabil cu coordonarea activitatii de vanzari a 188 de dealeri din Marea Britanie. El e ajutat la Bucuresti de catre Zoltan Brassai, in calitate de Director de Operatiuni. Inainte de ocuparea acestei functii, Brassai a lucrat ca si Director de Operatiuni pentru Romania, in cadrul organizatiei Ford EDM (European Direct Markets) cu sediul in Koln, Germania.


Compania Nationala de Vanzari are 30 de angajati in Bucuresti. Din 1992 Ford a fost reprezentata de Romcar care detine peste 30 de puncte de vanzare iar in cel mai bun an de dinainte de criza a trecut de 20.000 de vehicule vandute. In 2008 s-au inmatriculat peste 17.000 de masini Ford in tara, insa anul trecut scaderea a fost de 58%. In primul semestru din 2010 inmatricularile masinilor marcii americane au scazut cu 32%, spre circa 2.400 de unitati.


Pe de alta parte, se pare ca masinile Ford urmeaza a fi vandute si de compania Automotive Trading Services (ATS), companie controlata in proportie de 85% de fostul premier Calin Popescu Tariceanu.


"Confirmam faptul ca ATS va deveni in luna august dealer Ford, parte a retelei Ford Romania", au declarat reprezentatii constructorului american pentru ZF.ro


Surse citate de 0-100.ro spun ca dealerul ATS din Baneasa se va reprofila pe Ford, iar in acelasi cartier urmeaza a fi deschis un nou dealer Citroen la parterul unei cladiri de birouri. Informatia nu a fost confirmata oficial.


Tariceanu - Unul din oamenii care au adus Ford la Craiova si au sustinut acordarea de ajutoare de stat importante


Ca premier, Tariceanu a fost unul din cei mai importanti sustinatori ai venirii Ford la Craiova. Contractul s-a semnat in 2008, insa apoi au survenit probleme cu Comisia Europeana pe tema acordarii ajutoarelor de stat de catre Guvernul de la Bucuresti. Astfel, in februarie 2008, CE a cerut Ford sa returneze statului roman ajutoare de stat in valoare de 27,5 milioane euro, pe motiv ca acestea au fost ilegale. In iunie 2008 AVAS a recuperat de la Ford suma in cauza, investigatia in acel caz fiind declansata in toamna lui 2007.


Pe de alta parte, tot in 2008, CE a aprobat ajutoare de stat in valoare de 143 milioane euro acordate de statul roman companiei Ford, dintre 94 milioane au fost directionate catre productia de vehicule si 49 milioane euro pentru fabricatia de motoare.


Nu au fost insa singurele probleme. Pentru un alt ajutor, de 57 milioane euro, Comisia Europeana a deschis in toamna lui 2008 o investigatie aprofundata privind acordarea de catre statul roman a unui ajutor de stat de 57 milioane euro uzinei Ford de la Craiova pentru formarea angajatilor, avand indoieli ca ajutorul asigura un avantaj suplimentar fata de programul normal derulat de companie. Dupa mai bine de un an CE a aprobat in decembrie 2008 si acest ajutor, insa sub rezerva unor conditii, iar banii sunt destinati formarii unui numar de 9.000 de angajati.


ATS avea nevoie de o noua marca pentru a face fata scaderii pietei


Tariceanu ajunge insa acum sa vanda prin ATS nu doar masini Citroen si motociclete Harley Davidson, dar si masini Ford prin intermediul dealer-ului din Baneasa. Trebuie spus ca in 2007, dupa ce Citroen a deschis in Romania birou de reprezentare, marjele de profit ale ATS, devenit din importator, dealer, au scazut, iar compania a incercat sa compenseze aducand motociclete Harley Davidson, ale caror vanzari sunt insa de numai cateva zeci pe an. In conditiile in care anul trecut peste 30 de dealeri Ford au vandut circa 8.000 - 9.000 de aautoturisme, media pe punct de vanzare nu este foarte mare, dar poate influenta in bine afacerile ATS.



de Vlad Barza HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.