Ultima oră

FINANTE BANCI:Normele la modificarile Codului Fiscal, aprobate

Ziarul de Vrancea
3 aug 2010 456 vizualizări
Mihai Seitan: singura modificare se refera la definirea incasarii veniturilor profesionale - in mod repetitiv sau in mod ocazional

Guvernul a aprobat luni, 2 august Normele metodologice la Ordonanta ce aduce modificari Codului Fiscal. Potrivit Ministrului Muncii, Mihai Seitan in varianta finala a actului normativ a fost mai bine definit modul de incasare a veniturilor de natura profesionala (din activitati independente). Astfel, se face distinctie intre veniturile incasate "repetitiv", adica lunar, trimestrial sau semestrial si veniturile incasate ocazional - adica, acelea care nu au caracter repetitiv. Pentru cele din urma, plafonul de 5 salarii medii pentru care se platesc contributiile este anual. Actul normativ va fi trimis in aceasta seara la Monitorul Oficial.


Ministrul Muncii, Mihai Seitan a explicat ca "drepturile de autor pot fi de natura repetitiva sau de natura ocazionala", aceasta diferenta fiind mai bine definita in varianta finala a actului normativ.


Seitan a spus ca "exista tot felul de posibilitati, dar obligatia participarii la un sistem este clara, este nascuta din vremea lui Bismarck, nu cred ca vom fi noi in stare sa schimbam filosofii importante care arata asa: ca oamenii pana la o anumita varsta nu sunt interesati sa participe la vreun sistem, ca atare s-a ajuns la un acord chiar in Uniunea Europeana dar si cu mult timp inaintea ei, prin care oamenii trebuie sa fie obligati sa participe la un sistem, pentru a pune deoparte din venitul pe care-l castiga acum, pentru viitor".


Intrebat daca vor mai exista drepturile de autor, Ministrul Muncii a mai explicat: "Legislatia pe care o lansam acum nu se refera la schimbari de activitate si modalitate de acoperire financiara a acesteia, in raportul de munca. Drepturile de autor vor exista oricum. Singura problema este ca, in cazul in care exista o repetitivitate, aceste venituri sa fie considerate venituri de natura salariala, trecuta ca salarii, si sa fie platite aceste contributii".



de Ioana Morovan HotNews.ro







În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.