Ultima oră

Scandalagiul de la Biliesti avea o alcoolemie peste limita

Dan Chiriac
3 aug 2010 1269 vizualizări
Desi era cunoscut ca un tip linistit, tinarul care a vrut sa loveasca un politist cu masina avea mintea intunecata de aburii alcoolului u baiatul teribilist risca sa ajunga in spatele gratiilor u cazurile de ultraj la politist se inmultesc, iar loviturile cu masina tind sa devina o practica obisnuita

Tinarul care a provocat scandalul de duminica dimineata din comuna Biliesti, a fost audiat ieri la Pachetul de pe linga Judecatoria Focsani. Acesta s-a externat din Spitalul Judetean, unde a ajuns in urma accidentului in urma caruia masina Opel Tigra s-a izbit de gardul bisericii. "Acesta va fi audiat de catre procurori si vom vedea ce masura se va lua impotriva sa. Nu-l cunoastem ca fiind o persoana agresiva, dar se pare ca alcoolemia mare si-a spus cuvintul. Trei dosare penale intr-o singura zi este prea mult. Si faptul ca a incercat sa-l loveasca pe politist este foarte grav. Avem doi martori, care au asistat la incident si care ne confirma ca intentia clara a soferului a fost sa-l loveasca cu masina pe politist. Daca ar fi tras de volan stinga pentru a-l ocoli pe omul nostru si pentru a nu opri la semnal poate era altceva. Chiar unul dintre martori a alergat alaturi de politist pentru a-l prinde pe sofer. Acesta chiar ne-a spus ca agentul a avut mare noroc si ca putea sa fie mort acum", a declarat comisarul sef Vasile Marin, seful Serviciului de Ordine Publica din IPJ Vrancea. Ieri, medicii legisti au dat si rezultatele probelor biologice. Soferul recalcitrant avea in momentul comiterii infractiunilor o alcoolemie de 1,30 grame la mie, in conditiile in care alcoolemia maxima permisa este de 0,8 grame la mie. Scandalul a inceput duminica dimineata, in jurul orelor 2.30, cind Marius Gigi D., 20 ani, a fost oprit de catre politistul de serviciu pentru ca avea placutele de inmatriculare expirate si nici nu detinea permis de conducere. Tinarul s-a ales cu dosar penal. Cinci ore mai tirziu, acesta a plecat din nou la drum cu masina. Agentul Danut Stingaciu, intrat in serviciu de dimineata, a dorit la rindul sau sa-l opreasca, dar a fost la un pas sa fie lovit de masina Opel Tigra. Soferul si-a continuat drumul, in ciuda unui foc de arma executat de politist, iar dupa citiva metri a intrat cu autoturismul in gardul bisericii. Localnicii din Biliesti sint surprinsi de gestul tinarului, care nu a produs incidente de-a lungul vremii. "Era un tip linistit, care isi vedea de treaba lui. Muncea cu ziua prin comuna si nu a fost recalcitrant. Sint uimit ca a putut face asa ceva! Poate i s-a intimplat ceva, nu stiu ce l-a determinat sa faca acest lucru. Era cu prietenii lui in masina", ne-a spus Aurel Mihalache, viceprimarul comunei Biliesti.


Politisti stropiti cu benzina sau loviti cu masina


Anul acesta, mai multi politisti au avut de-a face cu scandalagii care au incercat sa-i loveasca sau chiar au facut-o. Cel mai grav caz s-a produs in luna aprilie, la Adjud, cind un politist si un jandarm au fost atacati de patru scandalagii. Toti agresorii se afla in acest moment in arest preventiv. O luna mai tirziu, la Timboiesti, un agent a fost lovit de un individ care s-a facut nevazut si este cautat si in prezent de oamenii legii. Cind va fi gasit, acesta va fi dus la parchet cu propunere de arestare preventiva. In aceasta vara, la Panciu, un cetatean de etnie rroma a lovit un politist in momentul in care acesta a incercat sa-l incatuseze. Acesta este cercetat in stare de libertate. In decursul anilor politistii vrinceni s-au confruntat si cu alte cazuri grave. O politista de la postul din Popesti a fost la un pas sa devina o torta vie dupa ce un cetatean a stropit-o cu benzina. Doar interventia unui cetatean l-a oprit pe agresor sa arunce si un chibrit pe politista. Si la Garoafa, ajutorul sefului de post a avut nevoie de pistolul din dotare pentru a scapa de un grup de tineri care l-au atacat cu pietre. Un caz asemanator cu cel de la Biliesti s-a produs la Urechesti. In 2008, afaceristul Gheorghe Girboiu a fost cercetat dupa ce, la Urechesti, in dreptul motelului Bachus, a "agatatat" un agent de politie pe capota masinii sale, un Nissan Pathfinder. Aceasta dupa ce agentul de la postul de politie din comuna Urechesti ii ceruse afaceristului sa isi scoata autoturismul in afara partii carosabile, dat fiind ca acesta oprise pe jumatate dintr-o banda de mers. Girboiu nu s-a conformat, a refuzat sa prezinte actele la control, dupa care a pornit motorul masinii si, din mers, l-a acrosat pe politist, cu oglinda retrovizoare si l-a tirit citiva metri. Acesta a fost achitat de instanta dupa ce nu s-a putut stabili intentia acestuia de a comite fapta. (Dan CHIRIAC)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
, acum 739371 zile, 3 ore, 10 minute, 50 secunde
Garboiu achitat ? ce mirare !!!!
, acum 739371 zile, 3 ore, 10 minute, 50 secunde
alcolemia permisa e ZERO. pana la 0.8 nu se face dosar penal.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.