Ultima oră

Macar acum sa se respecte legea!

Daniel Garleanu
3 aug 2010 1313 vizualizări
Asta cer cei patru functionari publici care au dat in judecata Agentia Judeteana pentru Prestatii Sociale pentru ca in decembrie 2009 i-a disponibilizat u Disponibilizarile de atunci au fost mizerabile , sustine Mona Iancu, consilier asistent u printre motivele pentru care s-au aplicat concedierile au fost lipsa copiilor, dar si legile speciale u Am luat decizia alaturi de colegi si am incercat sa respect legea , sustine Carmen Chitic, fostul director al institutiei

Agentia Judeteana pentru Prestatii Sociale (AJPS) Vrancea este parte in procesul intentat de patru dintre angajatii care au fost disponibilizati la sfirsitul anului 2009. Astfel, fostul director al Directiei Muncii, George Costin, inspectorul asistent Elena Pintilie, consilierul asistent Mona Iancu si expertul principal Carmen Fersedi s-au rasculat impotriva deciziei vechiului director coordonator, Carmen Chitic, de a disponibiliza o parte dintre angajati. De departe, cea mai dificila situatie este cea a fostului conducator al Directiei Muncii, George Costin, caruia i se incheie contractul de munca pe data de 20 august. El a fost demis la finele anului trecut si a ocupat de atunci un post temporar vacant a carui perioada de valabilitate expira luna aceasta. Alaturi de cei trei colegi a actionat in instanta AJPS si a cistigat pe fond la Tribunalul Vrancea suspendarea ordinului de demitere, iar in prezent procesul se afla la Curtea de Apel Galati de unde va primi o solutie definitiva si irevocabila. Urmatorul termen pentru proces este 9 septembrie. In cele opt luni cite s-au scurs de la concedierile din iarna, cei patru nemultumiti au ajuns sa cheltuie sume importante de bani pentru a-si recistiga in instanta dreptul de a munci. "Eu am fost disponibilizata pe motiv de "alte criterii pe legi speciale". Am facut o cheltuiala de atunci si pina acum, nu mai spun de efort. Pentru ei a fost usor", ne-a declarat Elena Pintilie, in virsta de 40 de ani, care sustine ca disponibilizarea a fost facuta subiectiv si incorect. "Nu am fost nici macar informata de decizia de disponibilizare. Cind am luat legatura cu Carmen Chitic, bibliotecara aia, mi-a zis ca nici nu vrea sa ma cunoasca", sustine Elena Pintilie.


Angajatii spera la o judecata mai dreapta


De asemenea, consilierul asistent, fost inspector principal, Mona Iancu se plinge de modul cum a fost tratata de vechea conducere. "Eu am fost disponibilizata pe motiv ca nu am copii. Mi se pare un motiv subiectiv si discriminatoriu. Mai sint cazuri in institutie care nu au copii si nu s-a pus problema de a fi dati afara. Disponibilizarile de atunci au fost mizerabile", ne-a spus Mona Iancu, in virsta de 39 de ani, care sustine ca a cheltuit peste 1.000 de lei. Mai multe decit atit, Mona Iancu a fost incadrata pe perioada derularii procesului pe un post mai slab platit, astfel ca a pierdut 400 de lei la fiecare leafa din decembrie si pina in prezent. Fostul director coordonator al AJPS, Carmen Chitic, sotia viceprimarului Valerica Chitic de la Marasesti, sustine ca a incercat alaturi de colegi sa respecte legea si criteriile primite de la Bucuresti. "Asa a fost situatia atunci, m-a afectat foarte mult si incerc sa uit. Am luat decizia alaturi de colegi si am incercat sa respect legea. Cei patru angajati au cistigat pe fond pentru ca juristul nu si-a facut treaba", ne-a declarat Carmen Chitic. Dupa ce a stat vreme de mai bine de jumatate de an in concediu medical, sotia viceprimarului a hotarit sa renunte la conducerea Agentiei. Singura dorinta pe care o au disponibilizatii din decembrie 2009 este ca de acesta data sa fie dati afara oamenii prin respectarea unor principii, reguli si a legii. "Daca s-a gresit odata, macar acum sa se respecte legea", a spus Elena Pintilie, masterand in administatie publica. (Daniel GIRLEANU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.