Ultima oră

Pe timp de criza, o noua taxa pentru soferi

Dan Chiriac
3 aug 2010 1048 vizualizări
Cei care sint prinsi in trafic fara rovinieta vor plati tariful de despagubire in valoare de 28 de euro pentru autoturisme

O noua pacoste pe capul soferilor din Vrancea, dar si din tara. Autoritatile au impus o noua taxa pentru cei care nu vor plati rovinieta. Cei care nu vor achita taxele pentru drumurile nationale si europene vor scoate din buzunar aproape 250 de lei. "Sistemul de amenzi in cazul rovinietelor s-a schimbat. Cei care sint gasiti fara rovinieta insotita de chitanta vor plati o amenda de 250 de lei, care se reduce la jumatate daca este achitata in 48 de ore. Noutatea o reprezinta tariful de despagubire. Acesta este variabil in functie de marca masinii si de tonajul acesteia. Tariful de despagubire creste cu cit tonajul este mai mare. Cea mai mare valoare este la TIR-uri. La autoturisme, valoarea acestui tarif este de 28 de euro. Aceasta valoare este aproximativ egala cu cea a rovinietei pe un an de zile", ne-a spus inspectorul Catalin Manea, de la Serviciul Politiei Rutiere. Politistii rutieri au organizat in ultima saptamina si mai multe actiuni pentru depistarea celor care circula pe drumurile nationale fara sa detina rovinieta. Sanctiunile aplicate in premiera i-a lasat surprinsi pe soferii care nu intelegeau ce au de platit. Unii dintre conducatorii auto nu au avut asupra lor chitanta care dovedeste plata. Acestia au fost amendati pentru ca durata valabilitatii rovinietei este trecuta pe chitanta.


Mopedisti fara RCA


O alta problema descoperita de politisti a fost lipsa asigurarii obligatorii. Multi conducatorii auto conduc fara sa se gindeasca la riscuri si ajung sa plateasca bani foarte multi in cazul in care lovesc o alta masina. Timp de trei zile, politistii de la rutier au efectuat o ampla razie in judet care i-a vizat pe conducatorii de mopede. Oamenii legii au iesit cu masinile din dotare pe majoritatea drumurilor nationale, dar si pe cele judetene pentru a-i identifica pe cei care nu respecta legea. "Am urmarit sa vedem daca conducatorii de mopede poarta casca de protectie si daca au asigurare RCA. Au fost aplicate 84 de sanctiuni contraventionale celor care mergeau cu mopedele. De asemenea, au fost amendati si 30 de carutasi, 38 de pietoni si opt biciclisti. Trei conducatori de mopede nu aveau RCA, asa incit li s-au retinut placutele si certificatul de inregistrare. Amenda in acest caz este de 1.000 de lei si se reduce la 500 de lei daca este platita in 48 de ore. Sanctiunea este identica si la autoturisme", ne-a mai precizat Catalin Manea. Mai multi conducatori de mopede au fost amendati pentru ca purtau casca de protectie. Pietonii au platit amenzi pentru ca au traversat neregulamentar si s-au expus riscurilor producerii unor accidente rutiere, in timp ce carutasii si biciclistii au fost amendati dupa ce au circulat pe drumurile nationale, acolo unde accesul lor este interzis. (Dan CHIRIAC)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.