Ultima oră

Va invitam în Camera 101

Gabriela Draghici
31 iul 2010 2070 vizualizări
Un grup de baieti talentati din Focsani s-au apucat de muzica u intr-o atmosfera muzicala, ne-au spus povestea trupei, incotro se indreapta, preferintele si influentele acestora

în multe moduri, Camera 101 este un proiect care aduce muzica la un nivel de complexitate interioara, atit in profunzime cit si la suprafata. în cazul in care va intrebati de cine este vorba si de ce inca nu s-a auzit nimic de proiectul acesta, motivul este faptul ca baietii din trupa isi aloca timp in a-si defini stilul.Terminologia nu face decit sa exprime locul in care un grup de baieti compus din Marius Covache (chitara, voce), Sergiu Dan (tobe), Andrei Popescu (chitara, voce), Andrei Cocea (chitara), Adrian Coroi (voce) si Dragos Anania (bass) s-au intilnit sa dea nastere unui proiect muzical care sa le incropeasca pasiunea pentru muzica, uitarea de sine si trairile. "Eu gasesc totul in muzica - alinare, tristete, energie. Leg muzica de sentimente care m-au incercat si locuri in care am fost, nu pot cinta daca nu simt", spune Marius Covache, strivind corzile chitarii sub greutatea degetelor. Au crescut inconjurati de muzica de mici, captivati de muzica neagra, jazz, soul, reggae, hardcore, sau folk si cintece de munte, dupa preferintele fiecaruia. Si-au indreptat atentia catre un instrument, au cautat pe internet lectii, au invatat acordurile si ritmul de baza, si niciunul nu s-a lasat la prima durere de degete. "Eu intototdeauna am fost fascinat de sunete, de ritm. Am facut trei ani de zile tobe cu profesorul Toni Iankievici, care mi-a spus ca oriunde as fi, sa ascult muzica si sa incerc s-o reproduc, chiar daca n-am la indemina decit un ziar sau o umbrela", explica Sergiu Dan, care a mai colaborat cu alte trupe pina sa se opreasca la Camera 101. De altfel, si Andrei Popescu avea experienta, concertind la balurile unor licee impreuna cu Marius Covache, care a activat si ca DJ/MC in cluburile focsanene. Ca o consecinta fireasca a faptului ca se cunosc de mult, s-au intilnit in Bucuresti. "Daca tot ne-am gasit unii pe altii si sintem toti aici, hai sa facem trupa!", adauga ei. Au urmat o mica serie de cintari intr-un club din Bucuresti, unde s-au concentrat exclusiv pe cover-uri, urmind ca pe viitor sa inceapa sa-si compuna propria muzica, mulata dupa personalitatea si stilul fiecaruia. "A trecut destul de mult timp si trebuie sa trecem la treaba. Vrem sa schimbam componenta si cautam basist, clapar si un vocal", completeaza acestia.


"Nimic nu se compara cu muzica"


Cind nu isi petrec vremea cu muzica, baietii se ocupa de facultate si job-urile pe care le au, Marius fiind student la Psihologie, Sergiu la Arhitectura, iar Andrei la Academia de Studii Economice. "M-am apucat de psihologie, pentru ca intotdeauna mi-au placut oamenii, insa trebuie sa am grija si de sufletul meu, iar muzica face asta pentru mine", sustine Marius. Ca trupa, tintesc spre mai mult decit satisfacerea multimii, iar dincolo de separarea lor ca persoane individuale, radiaza sinceritate, optimism, pierdere si o oarecare complexitate matematica in acordurile muzicale. Concentrarea indirjita cu care creeaza valuri dramatice de sunete le este intiparita pe fata. Exista mai multe moduri de a le asculta muzica: mirindu-te de inventivitatea si franchetea cu care intepreteaza piesele, sau pur si simplu a-ti inchide ochii pentru a te lasa purtat de ritmicitatea energica pe care o exprima starile lor. Intrebati ce sfat le-ar da tinerilor care vor sa se apuce de muzica, raspunsul le-a fost in cor "Doar fa-o", ca si cum mai era nevoie de inca o confirmare a modului desavirsit in care se completeaza reciproc. Saptamina viitoare vom continua povestile muzicale cu o noua trupa din Focsani care asteapta sa fie descoperita. (Gabriela DRAGHICI)




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 3

Adaugă comentariu
, acum 739392 zile, 23 ore, 54 minute, 53 secunde
Bravo DSS :))
, acum 739392 zile, 23 ore, 54 minute, 53 secunde
ador cum canta baietii:D au talent si sunt nishte persoane deosebite si ma simt norocoasa pentru ca ii cunosc si sunt prietena catorva dintre ei:) chiar sper sa ajunga departe si sa ii vad concertand
, acum 739392 zile, 23 ore, 54 minute, 53 secunde
Multumesc Krissa pentru incurajari, cu putina munca sper sa ajungem unde ne-am propus, din nou multumiri Gabrielei Draghici pentru articol si pentru sustinere.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.