Ultima oră

Transferul CUP catre CJ nu curge tocmai lin

Iulia Crețu
30 iul 2010 853 vizualizări
Consiliile locale din Adjud si Odobesti au retras de pe ordinea de zi de ieri proiectele transferului actiunilor CUP catre CJ u democrat liberalii adjudeni spun ca transferul nu este oportun si recomanda liberalilor sa-i taie macaroana lui Oprisan u PNL, prin viceprimarul Dobre, analizeaza oportunitatea transferului si admite ca municipalitatea este mai bine sa beneficieze de fondurile CUP

Dupa ce la inceputul acestei saptamini transferul actiunilor Companiei de Utilitati Publice catre Consiliul Judetean Vrancea a incins spiritele la Consiliul Local Focsani, proiectul privind transmiterea fara plata a actiunilor a fost adus in discutie ieri si la sedintele de CL de la Adjud si Odobesti. Cum era de asteptat, propunerea a stirnit controverse si in plenul acestor Parlamente locale, cu toate ca PSD detine majoritatea. Consilierii au criticat in dese ori cota de participare si contributia la Vranceaqua, asa cum s-a intimplat la Marasesti. Legislativul de aici a precizat ca nu dispune intotdeauna de bani pentru plata acestei contributii. La Adjud, transferul de actiuni nu a "curs" precum apa pe Trotus, consilierii precizind ca proiectul nu-si mai are rostul din moment ce principalul actionar al CUP, Consiliul Local Focsani, a respins transferul actiunilor. "Transferul nu este oportun. Daca cei de la CL Focsani care au 98% din actiuni nu au votat, noi cu 3% nu o puteam face. Actionarul majoritar ia hotarirea. Transferul actiunilor este o afacere pentru CJ, pentru Oprisan. Banii care vin de la CL s-ar duce la el si ii imparte la primariile de tara, la primarii lui, unii cercetati, niste hoti si niste banditi. Nu cred ca va renunta la ideea preluarii. A renuntat la Cring?Presiunea se va pune la Focsani, si in special pe cei de la PNL, mai putin pe consilierii PDL, despre care nu cred ca ar fi tradatori. Liberalii au refuzat transferul pentru ca probabil gindesc ca in 2012 au sanse la Primaria Focsani si nu ar putea face nimic fara fonduri. Eu mi-as dori sa facem o alianta de dreapta, dar e greu de realizat. Daca serviciul se face in municipiu, nu e normal ca banii sa vina unde se presteaza serviciul?", ne-a declarat Carmen Birla, consilier local PDL in CL Adjud. Si la Odobesti, proiectul in cauza a fost retras de pe ordinea de zi a sedintei de ieri. Dupa cum ne-a declarat viceprimarul Florin Vetrescu, alesii locali au solicitat informatii suplimentare cu privire la transferul actiunilor de la CL la CJ Vrancea. "Consilierii au cerut sa aprofundeze proiectul si am decis sa retragem hotarirea, deocamdata. Nu ma pot pronunta in acest moment cu privire la oportunitatea proiectului", ne-a declarat Vetrescu, viceprimarul PSD de la Odobesti. De la Focsani, PNL, care detine in acest moment cheia in/succesului lui Marian Oprisan in preluarea CUP, spune ca "analizeaza oportunitatea realizarii acestui proiect", dupa cum ne-a declarat Vasile Dobre. Liberalii ar prefera ca banii din profitul CUP sa nu se piarda printre degete de catre CL Focsani. "CUP este un subiect in discutii. Cred ca cel mai bine ar fi ca municipalitatea sa se asocieze. Cred ca este posibil sa discutam din nou la sedinta din august. E timp sa gasim o solutie ca nici Consiliul Local sa nu piarda", ne-a spus si Vasile Dobre. (Iulia CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.