Ultima oră

Ziua Imnului, sarbatorita cu bulevardul inchis

Dan Chiriac
29 iul 2010 597 vizualizări
Timp de 40 de minute, militarii vrinceni au omagiat imnul Desteapta-te Romane , in timp ce oficialitatile l-au ascultat cu mina la inima

Cadrele militare din Garnizoana Focsani, dar si oficialitatile locale si judetene au luat parte ieri la manifestarile dedicate Zilei Imnului National al Romaniei. La manifestarile desfasurate pe Bdul. Bucuresti, in fata Bisericii militare, au asistat si citiva curiosi, care au ajuns pe jos in zona respectiva. De altfel, traficul rutier spre cartierul Sud a fost inchis timp de o ora, lucru care a dat peste cap planurile soferilor. Ziua imnului a fost marcata la inceput de un moment religios tinut de preotul militar. Muzica militara, cu un nou sef la comanda, ajutata fiind de Corul Pastorala, a intonat mai multe melodii ostasesti, dar si imnul national. Acesta a fost cintat de majoritatea militarilor prezenti la eveniment si mai mult "simtit" de catre oficialitatile prezente. Viceprimarul Bogdan Matisan a dorit sa arate patriotismul sau si a ascultat "Desteapta-te romane!" cu mina la inima. Generalul de brigada Florinel Damian, seful Garnizoanei Focsani, a vorbit despre insemnatatea imnului national. "Desteapta-te romane este un cintec foarte drag romanilor, care i-a ajutat in momentele cruciale, cum ar fi Razboiul de Independenta sau Primul Razboi Mondial. In cel de-al doilea Razboi Mondial, dupa ce romanii au intors armele, "Desteapta-te romane" a fost transmis de postul national de radio. Acesta a devenit imnul national dupa Revolutia din 1989. Militarii romani isi incep ziua de instructie prin arborarea drapelului national si intonarea imnului si o termina cu coborirea drapelului si din nou intonarea imnului", a spus gen. brigada dr. Florinel Damian. Prefectul Ion Oprea a vorbit la rindul sau despre ce inseamna imnul pentru romani. "Imnul ne duce cu gindul la toate generatiile care au construit statul roman, la dificultatile pe care le-au trecut si la suferintele indurate", a spus Ion Oprea. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.